Griesmeelghoriba
2008-10-07- Skill Level: Normaal
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 30m
Average Member Rating
(4.8 / 5)
13 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 56 ml. zonnebloemolie
56 gram roomboter
2 grote eieren
150 gram suiker
430 gram fijn griesmeel
1/2 koffielepel bakpoeder
een mespunt zout
1/2 koffielepel vanille-extract
Method
Step 1
Verwarm de oven voor op 160 graden en beleg een bakplaat met bakpapier.
Smelt de boter in de olie op een zacht vuurtje en haal van het gas af. Laat afkoelen.
Vermeng het griesmeel in een kom met het bakpoeder en het zout en zet apart.
Klop de eieren los met de suiker en voeg er het boter/olie mengsel aan toe en vermeng alles goed.
Roer er vervolgens het griesmeelmengsel doorheen tot je een licht en soepel deeg krijgt.
Bevochtig je handen met water en maak kleine bolletjes ter grootte van een walnoot van het deeg.
Bevochtig je handen opnieuw als het deeg aan je handen dreigt te gaan plakken.
Leg de balletjes op de bakplaat en maak ze iets plat; zorg dat er enige ruimte blijft tussen de ghoriba.
Bestrooi elke ghoriba met wat suiker en in het midden een beetje kaneel.
Bak de ghoriba ongeveer 18-29 minuten in de voorverwarmde oven.
Bak ze niet te lang; ze moeten hun lichte kleur houden en maar een heel klein beetje kleuren.
Laat ze afkoelen op een rooster.
posted by Patries on 07-10-2008
goed recept he ๐
posted by sadiye on 07-10-2008
jazeker ๐
posted by sadiye on 17-10-2008
ik ben deze griesmeelghoribas aan het maken nu ze zitten in de oven ๐
posted by sadiye on 17-10-2008
ik ben ze allemaal aan het opeten ๐ ik heb echt een cookiemonster ๐ wie gek is op griesmeel dan adviseer ik dit te gaan maken.
posted by sara38 on 20-10-2008
ja grismeelkoekjes zijn heerlijk
posted by souma on 03-12-2008
vanille-extract wat wil dat zeggen
alvast bedankt
posted by sadiye on 03-12-2008
dat zit in zo een kleine mini flesje en je gebruikt er druppels van geeft een lekkere vanillegeur aan de koekjes.Maar je kan ook vanillesuiker gaan gebruiken hoor als je wilt ๐
posted by Roosje23 on 13-09-2009
hoelang zijn deze houdbaar? kan ik deze een week voor suikerfeest maken? smaken ze dan nog goed ?
ze lijken me heerlijk;)
posted by Roosje23 on 14-09-2009
je kan toch ook smida gebruiken in plaats van holandse griesmeel?
zou ik graag snel antwoord kunnen krijgen wil ze inschallah morgen al maken oor al3ied
posted by sadiye on 14-09-2009
ja hoor dat kan.
posted by Roosje23 on 15-09-2009
bedankt!!
posted by sadiye on 15-09-2009
๐
posted by Roosje23 on 17-09-2009
helaas mislukt, ze zijn hard geworden
posted by sadiye on 17-09-2009
echt waar aag jammer ๐