Loader

Griesmeelcake met jam en cocos

2005-12-17
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.7 / 5)

4.7 5 21
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

21 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mars cupcakes

    Mars cupcakes

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 3 eieren
    1 pak griesmeel
    1 beker suiker
    1 beker olie
    2,5 beker magere yoghurt
    2 bakpoederzakjes
    een ronde bakvorm, ik heb er een van 35 cm, 30 kan ook.
    halve pot jam
    half zakje kokos.
    .

Method

Step 1

Oven voorverwarmen op 175 graden

Eieren met de elektrische mixer goed kloppen.

Suiker toevoegen, dan de olie, magere yoghurt, bakpoeder.

Bij elke toevoeging goed mixen.

Als laatste de griesmeel, even goed vermengen.

Giet het beslag in de met bakpapier beklede bakvorm.

Sla de vorm een paar keer op je tafel zodat de luchtbelletjes ontsnappen.

Laag in de oven voor ongeveer 30-45 minuten.

Even laten rusten in de vorm, dan omdraaien op een rond dienblad/vorm etc.

En weer terug omdraaien op het bord, waarin je de cake gaat serveren.

Jam een beetje verwarmen en glad maken, over de bovenkant van de cake bestrijken.

Cocos mooi verdelen over de cake, in ruitjes of in vierkantjes snijden.

Deel dit recept met anderen

Comments (28)

  1. posted by ellouisa on 17-12-2005

    Ziet er echt lekker uit!! Hoeveel zit er in een pak griesmeel? 500 gr?

  2. posted by ellouisa on 17-12-2005

    Oja en hoeveel milliliter zit er in een beker?

  3. posted by tangia on 18-12-2005

    deze maak ik altijd, is snel en lekker

  4. posted by MADAME CUISINE on 19-12-2005

    Het zijn die pakken van Koopmans, geloof ik. In een beker gaat denk ik ongeveer 250 gram.
    Ik heb van die plastic bekers die je bij de Dirk van den Broek, Digros kan kopen.

  5. posted by ellouisa on 19-12-2005

    ok bedankt madame cuisine!!

  6. posted by fati on 19-12-2005

    salaamoe3laykoem hoeveel zit er een een pakje aub?

  7. posted by MADAME CUISINE on 20-12-2005

    Als je op deze link klikt dan zie je het pakje staan:
    http://www.koopmans.com/smartsite.dws?goto=29&menuopen=2x

  8. posted by MADAME CUISINE on 20-12-2005

    Kopieer de link en zet hem in de balk, is beter

  9. posted by ayda on 06-01-2006

    Heb vandaag deze cake gemaakt en met succes. Het is heeeeerlijk!!!

  10. posted by soussia81 on 17-01-2006

    hoe groot zijn die bekers van magere yogurt

  11. posted by ayda on 17-01-2006

    Ik heb ongeveer 600 ml. yoghurt gebruikt.

  12. posted by soussia81 on 18-01-2006

    choekran ,ik ga die vandaag maken incha allah.ik laat je weten of het is gelukt.

  13. posted by Goegie* on 18-01-2006

    Die pakken griesmeel hebben wij hier niet, kan ik ook gewone smida gebruiken? Fijne of groffe?

  14. posted by soussia81 on 19-01-2006

    ik heb em vandaag gemaakt,en die was goed gelukt en erg lekker

  15. posted by Goegie* on 19-01-2006

    weet niemand of ik ook gewone smida kan gebruiken?

  16. posted by soussia81 on 24-01-2006

    salaam Goegie .ik heb em ook gemaakt met gewone smida ,wat je bij de marokkaanse winkel kunt kopen,en hij is goed gelukt.

  17. posted by Goegie* on 24-01-2006

    Dankjwel Soussia, en mag ik vragen hoeveel je daarvan hebt gebruikt? Is het gewoon hetzelfde?

  18. posted by soussia81 on 25-01-2006

    gedank,ik heb 500gram gebruikt.

  19. posted by soussia81 on 25-01-2006

    oeps,het moest zijn,geen dank.foutje

  20. posted by Goegie* on 25-01-2006

    Dankjewel! Ga het gauw proberen..

  21. posted by Goegie* on 05-02-2006

    Halloooo damess! Insha Allah gaat alles prima met jullie! Ben deze cake momenteel aan het proberen en ik heb er ook kokos bij het beslag gedaan, en hij ziet er heerlijk uit, nu nog proeven! Ben echt benieuwd..

  22. posted by MADAME CUISINE on 06-02-2006

    Ik ben ook benieuwd…dus hoe was hij??

  23. posted by jolinde on 07-02-2006

    ik heb hem gisteren gemaakt en moet zeggen hij was heerlijk , ze3ma op dieet . dank je voor jouw heerlijke recept madam cuisine is echt een aanrader

  24. posted by Esmaatje on 01-03-2006

    heerlijk. Deze maakt mijn zus altijd:) DUs het is zeker een aanrader:)

  25. posted by sami on 14-03-2006

    hoi hoi hoe gaat het madame cuisine ik heb een vraag kan ik het ook in een bakvorm van 24cm dat is het grooste die ik heb.graag je antw?

  26. posted by MADAME CUISINE on 14-03-2006

    Ja hoor dat kan best.
    Ik heb er een van 30.
    Doe het beslag in de bakvorm en als je teveel beslag hebt dan doe je dat er niet bij..

  27. posted by Zakia on 03-12-2006

    met vanille-vla is het verschrikkelijk lekker!

  28. posted by Amifati on 14-08-2010

    mag je ook griesmeel gebruiken van de marokkaane winkel

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.