Griesmeelcake met jam en cocos
2005-12-17- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(4.7 / 5)
21 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 3 eieren
1 pak griesmeel
1 beker suiker
1 beker olie
2,5 beker magere yoghurt
2 bakpoederzakjes
een ronde bakvorm, ik heb er een van 35 cm, 30 kan ook.
halve pot jam
half zakje kokos.
.
Method
Step 1
Oven voorverwarmen op 175 graden
Eieren met de elektrische mixer goed kloppen.
Suiker toevoegen, dan de olie, magere yoghurt, bakpoeder.
Bij elke toevoeging goed mixen.
Als laatste de griesmeel, even goed vermengen.
Giet het beslag in de met bakpapier beklede bakvorm.
Sla de vorm een paar keer op je tafel zodat de luchtbelletjes ontsnappen.
Laag in de oven voor ongeveer 30-45 minuten.
Even laten rusten in de vorm, dan omdraaien op een rond dienblad/vorm etc.
En weer terug omdraaien op het bord, waarin je de cake gaat serveren.
Jam een beetje verwarmen en glad maken, over de bovenkant van de cake bestrijken.
Cocos mooi verdelen over de cake, in ruitjes of in vierkantjes snijden.
posted by ellouisa on 17-12-2005
Ziet er echt lekker uit!! Hoeveel zit er in een pak griesmeel? 500 gr?
posted by ellouisa on 17-12-2005
Oja en hoeveel milliliter zit er in een beker?
posted by tangia on 18-12-2005
deze maak ik altijd, is snel en lekker
posted by MADAME CUISINE on 19-12-2005
Het zijn die pakken van Koopmans, geloof ik. In een beker gaat denk ik ongeveer 250 gram.
Ik heb van die plastic bekers die je bij de Dirk van den Broek, Digros kan kopen.
posted by ellouisa on 19-12-2005
ok bedankt madame cuisine!!
posted by fati on 19-12-2005
salaamoe3laykoem hoeveel zit er een een pakje aub?
posted by MADAME CUISINE on 20-12-2005
Als je op deze link klikt dan zie je het pakje staan:
http://www.koopmans.com/smartsite.dws?goto=29&menuopen=2x
posted by MADAME CUISINE on 20-12-2005
Kopieer de link en zet hem in de balk, is beter
posted by ayda on 06-01-2006
Heb vandaag deze cake gemaakt en met succes. Het is heeeeerlijk!!!
posted by soussia81 on 17-01-2006
hoe groot zijn die bekers van magere yogurt
posted by ayda on 17-01-2006
Ik heb ongeveer 600 ml. yoghurt gebruikt.
posted by soussia81 on 18-01-2006
choekran ,ik ga die vandaag maken incha allah.ik laat je weten of het is gelukt.
posted by Goegie* on 18-01-2006
Die pakken griesmeel hebben wij hier niet, kan ik ook gewone smida gebruiken? Fijne of groffe?
posted by soussia81 on 19-01-2006
ik heb em vandaag gemaakt,en die was goed gelukt en erg lekker
posted by Goegie* on 19-01-2006
weet niemand of ik ook gewone smida kan gebruiken?
posted by soussia81 on 24-01-2006
salaam Goegie .ik heb em ook gemaakt met gewone smida ,wat je bij de marokkaanse winkel kunt kopen,en hij is goed gelukt.
posted by Goegie* on 24-01-2006
Dankjwel Soussia, en mag ik vragen hoeveel je daarvan hebt gebruikt? Is het gewoon hetzelfde?
posted by soussia81 on 25-01-2006
gedank,ik heb 500gram gebruikt.
posted by soussia81 on 25-01-2006
oeps,het moest zijn,geen dank.foutje
posted by Goegie* on 25-01-2006
Dankjewel! Ga het gauw proberen..
posted by Goegie* on 05-02-2006
Halloooo damess! Insha Allah gaat alles prima met jullie! Ben deze cake momenteel aan het proberen en ik heb er ook kokos bij het beslag gedaan, en hij ziet er heerlijk uit, nu nog proeven! Ben echt benieuwd..
posted by MADAME CUISINE on 06-02-2006
Ik ben ook benieuwd…dus hoe was hij??
posted by jolinde on 07-02-2006
ik heb hem gisteren gemaakt en moet zeggen hij was heerlijk , ze3ma op dieet . dank je voor jouw heerlijke recept madam cuisine is echt een aanrader
posted by Esmaatje on 01-03-2006
heerlijk. Deze maakt mijn zus altijd:) DUs het is zeker een aanrader:)
posted by sami on 14-03-2006
hoi hoi hoe gaat het madame cuisine ik heb een vraag kan ik het ook in een bakvorm van 24cm dat is het grooste die ik heb.graag je antw?
posted by MADAME CUISINE on 14-03-2006
Ja hoor dat kan best.
Ik heb er een van 30.
Doe het beslag in de bakvorm en als je teveel beslag hebt dan doe je dat er niet bij..
posted by Zakia on 03-12-2006
met vanille-vla is het verschrikkelijk lekker!
posted by Amifati on 14-08-2010
mag je ook griesmeel gebruiken van de marokkaane winkel