Loader

Griesmeel Stokbrood

2015-12-20
  • Yield: 3
  • Prep Time: 45m
  • Cook Time: 20m
  • Ready In: 1:20 h
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Oliebollen

    Oliebollen recept

  • Perencake met speculaaskruiden

    Perencake met speculaaskruiden

  • Kaasuibroodjes

    Kaasuibroodjes

Ik heb vandaag stokbrood recept uitgeprobeerd van womenstical. Het is aardig gelukt voor de eerste keer. Ik heb hier en daar wel wat aangepast aan het recept.

Ingredients

  • 300 gram meel
  • 200 gram griesmeel (geen grove)
  • 10 gram zout
  • 1 zakje gist
  • Half tl bakpoeder
  • circa 370 ml lauw water.
  • extra griesmeel voor het bestrooien

Method

Step 1

Doe alles bij elkaar in een kom en kneed het goed door. Ik heb als in deegmachine gedaan en ongeveer 10 minuten laten kneden. Laat het deeg 45 minuten rijzen en maak er daarna 3 bollen. Griesmeel Stokbrood Griesmeel Stokbrood

Step 2

Laat deze bollen 10 minuten rijzen. Pak vervolgens een bol en kneed die op een bebloemde werkplek uit tot een rechthoek (zie afbeelding hieronder). Griesmeel Stokbrood

Step 3

Klap dan de bovenste helft naar beneden, druk het goed aan, en klap dan de onderste helft naar boven. De deegranden overlappen elkaar nu iets, druk ze goed met elkaar aan. Griesmeel Stokbrood Griesmeel Stokbrood

Step 4

Draai het deeg om rol het door een beetje griesmeel. Griesmeel Stokbrood

Step 5

Laat de stokbroden weer 10 minuten rusten en herhaal weer het hele proces van vouwen. Rol het deeg uit tot de door jouw gewenste lengte van de stokbrood. Leg ze dan op een met bakpapier beklede bakplaat. Ik heb zo'n plaat gebruikt voor stokbrood. Dat heb ik Een keertje bij de xenos gehaald. Griesmeel Stokbrood Griesmeel Stokbrood

Step 6

Laat de broden 45 minuten rijzen. Ongeveer 5 minuten voor dat het gerezen is Verwarm je de oven voor op 230 graden. Snijd het deeg met een mes een aantal keren in. Leg onderin de oven een schaal met kokend water, zodat je Een mooie korst krijgt.

Bak het brood af in ongeveer 20 minuten. Laat ze dan op een rooster afkoelen. Griesmeel Stokbrood

Deel dit recept met anderen
Recipe Type: Tags: , Ingredients: , , , , ,

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.