Loader

Gevulde sardines

2008-01-18
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.4 / 5)

4.4 5 12
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

12 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

  • Ibawen marmita - Marokkaanse bonen met lamsvlees

    Ibawen marmita – Marokkaanse bonen met lamsvlees

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 2 kilo sardines
    3 teentjes knoflook
    1 rode en 1 groene paprika
    2 spaanse pepers
    beetje kosbar en peterselie ( gehakt)
    zout, peper, bloem en olie

Method

Step 1

BISMILLAH !!!

sardines schoonmaken, de schubben verwijderen.

heel voorzichtig ontgraten.

Paprika's en spaanse pepers in kleine blokjes snijden, de knoflook uitpersen. Hieraan de peterselie, kosbar en zout en peper toevoegen.

Leg nu een sardientje opengeklapt met de binnenzijde naar boven voor je . Leg een beetje van de vulling op de vis en bedek hem met een ander sardientje ( het veleletje nu naar boven).

Vul zo alle sardientjes. Haal de pakketjes door de bloem en bak ze in de olie.

Serveer met lekkere salades en stokbrood en natuurlijk

een grote berrad attay met nanna.

Leuk als onderdeel van een buffet met verschillende andere soorten vis.

Dit kookboekje heb ik al bijna 22 jaar. Was volgens mij het 1e marokkaanse kookboekje in Nederland. haha van hem heb ik de eerste Marokkaanse kookkunsten geleerd

Deel dit recept met anderen

Comments (4)

  1. posted by soumyaa on 09-02-2008

    salaam,

    het gerecht ziet er heel smakelijk uit en het is ook heel eenvoudig om te maken zo te zien..

    dit wordt mijn volgende doel om te maken..

    xx soumyaa

  2. posted by kadilin on 09-02-2008

    is ook echt heel erg lekker en als je van sardines houdt moet je ook een skijken naar het recept can gehakt van sardines. Ook heel lekker ik maak het zeker 1keer in de 14 dagen

  3. posted by Timoesh1 on 05-01-2010

    Ik vroeg me altijd al af hoe ze die gevulde sardientjes maken.
    Bedankt voor je recept zal het zo snel mogelijk maken.

  4. posted by YasmineRomaysa on 30-05-2010

    Salaam…

    Als me man weet van deze site,sta ik voortaan elke min van de dag in de keuken haha.Heerlijke dingen hoor,en de gevulde sardientjes HMMMM.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.