Gevulde mini lemsemen
2005-11-24- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(4.3 / 5)
8 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- Deeg:
500 g meel
1 handje griesmeel
halve lepel zout
water om te kneden
Vulling:
500 g gehakt
1 rode paprika
1 bosuitje
1 ui
1 tl paprikapoeder
1tl komijn
half pakje saffraan
1 lepel zout (op smaak)
1 tl sambal of zwarte peper
kosbar
1 lepel groente tomatensoep gemengd met water
verder benodigdheden:
kom met olijfolie en zonnebloemolie gemengd
Grote koekenpan
Wok
Method
Step 1
Meng alle benodigdheden voor het deeg met ellkaar en doe er een volle glas water bij het moet een soepele deeg worden maar niet plakkerig, wel +/- 10 min kneden.
Snij de paprika, bosuitje en de ui in kleine stukjes.
Doe een scheutje zonnebloemolie in de wok en bak de gehakt mooi goudbruin dan doe je de gesneden paprika, uitjes, kosbar en de zout erbij en laat het een paar minuten bakken op een laag vuurtje.
Dan doe je de kruiden er bij saffraan komijn, paprikapoeder, sambal en laat je het weer een paar minuten op een laagvuurtje koken dan als laatste doe je er een gemengde soep bij en laat je het nog 5 min koken en dan haal je het van het vuur weg en laat je het afkoelen.
dan neem je het deeg en maak je er kleien bolletjes van en voor je z in een grote bord legt dompel je de onderkant eerst in de olie dat doe je met alle bolletjes dan neem je 1 van de bolletjes en maakje m bijvoorbeeld op een schone aanrecht plat met de hand of met een deegroller tot een dunne ronde plak dan slaje de bovenzijde naar de binnekant toto het midden en vul je die met gehakt en dan sla je onderkant er opverheen en neem je doe je de linkse kant naar binnen en de rechterkant ook tot het een vierkantje wordt, dat doe je met alle bolletjes dan verwarmje alvast een koekenpan of pizzapan en dan neem je een vierkantje en die moet je eerst nog een beetje voorzichtig pla maken tot een grote vierkant maar wel voorzichtig en dan kan die in de koekenpan en laat je lemsemen lekker rustig bakken wel elke keer draaien.
Eet smakelijk
Ik hoop dat jullie het een beetje begrijpen anders kun je me altijd nog vragen stellen.
succes
Helaas is de foto niet zo goed gelukt ,maar voordat ik een andere foto wou nemen waren ze al op!
posted by Nacira on 25-11-2005
hmmmm lekker!!!
posted by ellouisa on 25-11-2005
ziet er goed uit, ben benieuwd naar het recept
posted by prinsesje_bloom on 13-10-2006
Hoi, ik wil deze een keer proberen. Maar wat bedoel je met:”als laatste doe je er een gemengde soep bij”??
posted by Gadiva on 17-09-2007
Ik ga het inshallah uitproberen thnx(k)
posted by kookgraag on 03-09-2009
moet je het ook niet laten rijzen of zo
posted by oemchaimaa on 23-09-2009
salam alekom
ik heb gsiteren lemsemmen gemaakt alleen een andere vulling
had voor deeg 700 gr bloem
300 gram smida
theelepeltje zout en water op gevoel
de vulling heb ik 10 kippenpootjes gekookt met 2 knorr
daarna al het vlees er af geplukt en fijngemaalt met staafmixer
paprika in kleine blokjes gesneden geel rood en groen door elkaar en 4 kleine uitjes fijngemaakt met staafrmixer.
en heb toen praprikmix en uien en kip in een pan gedaan wat koezbar en metnoes erin bijgedaan, safraan, komijn, zout en paprikapoeder en een beetje zwarte peper en een beetje kaneel, de vulling was erg lekker alhemdoulilah.
posted by oemchaimaa on 23-09-2009
was er vergeten bij te zetten dat hje er wel een beetje olie in doet om alles te bakken niet te veel