Loader

Gevulde lemsemen

2010-03-11
  • Servings: 12
  • Prep Time: 1:15 h
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.8 / 5)

3.8 5 8
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

8 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • de hoeveelheid ingredienten die je gebruikt voor lemsemen is voor veel mensen al bekend.
    ieder heeft een eigen manier van maken,en als ze goed lukken hou deze aan.
    voor de mensen die dat niet weten schrijf ik ongeveer wat ik gebruik voor het deeg om lemsemen te maken...
    ik gebruik nooit grammetjes of zo,doe dat uit mijn koppie en op gevoel.
    deeg;
    750 gram tarwemeel
    250 gram griesmeel
    een theelepeltje suiker voor de kleur
    een halve bakpoeder(voor de luchtigheid)
    en uiteraard nog een eetlepel zout
    en water om te kneden.
    voor de kip kerrie mengsel;
    750 gram kipfilet ongeveer hangt er vanaf of je ze riant vult
    1 ui
    paar takken koriander of peterselie (als het maar groen is)
    2 knoflook
    1 theelepel onafgestreken zwarte peper
    1 theelepel onafgestreken gember
    halve theelepel paprikapoeder
    2 onafgestreken theelepels kerriepoeder
    en uiteraard zout naar smaak
    en olie om in te bakken
    nb:je kan er nog als je dat lkkr vind geraspte wortel of paprika bij bakken.
    is maar net hoe creatief je bent en hoeveel zin je hebt om te koken die dag! hihi

Method

Step 1

meng de tarwemeel met het griesmeel en de suiker en zout en de bakpoeder.
doe hierbij steeds een beetje water bij tot je een deeg hebt dat niet alte slap of niet te hard is.

dit kneed je goed tot je een zachte deeg hebt.maak je handen terwijl je dit deeg kneedt, telkens vochtig met lauwwarm water, zet door en geef niet op, kan je gelijk al je frustraties op het deeg botvieren... hihihi

jjje zet het deeg nadat je er laten we zggn ongeveer 12 bolletjes van hebt gemaakt even apart om te rusten..
het maken van bolletjes doe je mm.b.v je handen vochtig te maken met olie.

na 15 minuten maak je hier lemsemen van op de traditionele marokkaanse manier, ik denk dat er hiervan op deze site wel een recept van staat.

anders hoor ik het wel van diegene die het niet weten..

nadat je klaar bent met de lemsemen, hak je ui fijn en snij je de kipfilet in kleine blokjes.
eerst fruit je de ui even, en dan doe je de kipfilet erbij, zorg dat je het op hoog vuur hebt, dat bakt gewoon lekker.
dan doe je de geraspte knoflook erbij en bak je dit even mee, hierna doe je de zout en de kruiden erbij. als laatste doe je natuurlijk de koriander of de peterselie erbij, het is maar net waar je van houdt.

als je klaar bent met het mengsel doe je de vulling zeg maar in het hart van de lemsemen, je doet zeg maar de lemsemen open en doet een beetje van dit mengsel erin....

echt waar mensen, het is heerlijk, het proberen waard.

EET SMAKELIJK ALLEMAAL.

Deel dit recept met anderen

Comments (2)

  1. posted by amiena on 15-03-2010

    wat komt het anders op de site.
    ik had het heel netjes gerangschikt,nu lijkt het alsof ik zomaar in een bui heb lopen typen.

    excuses voor het ongemak.

  2. posted by fatima98 on 04-11-2010

    ja jmmr dat er geen foto staat!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.