Gevulde lemsemen
2010-03-11- Cuisine: Marokkaanse
- Skill Level: Normaal
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 12
- Prep Time: 1:15 h
Average Member Rating
(3.8 / 5)
8 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- de hoeveelheid ingredienten die je gebruikt voor lemsemen is voor veel mensen al bekend.
ieder heeft een eigen manier van maken,en als ze goed lukken hou deze aan.
voor de mensen die dat niet weten schrijf ik ongeveer wat ik gebruik voor het deeg om lemsemen te maken...
ik gebruik nooit grammetjes of zo,doe dat uit mijn koppie en op gevoel.
deeg;
750 gram tarwemeel
250 gram griesmeel
een theelepeltje suiker voor de kleur
een halve bakpoeder(voor de luchtigheid)
en uiteraard nog een eetlepel zout
en water om te kneden.
voor de kip kerrie mengsel;
750 gram kipfilet ongeveer hangt er vanaf of je ze riant vult
1 ui
paar takken koriander of peterselie (als het maar groen is)
2 knoflook
1 theelepel onafgestreken zwarte peper
1 theelepel onafgestreken gember
halve theelepel paprikapoeder
2 onafgestreken theelepels kerriepoeder
en uiteraard zout naar smaak
en olie om in te bakken
nb:je kan er nog als je dat lkkr vind geraspte wortel of paprika bij bakken.
is maar net hoe creatief je bent en hoeveel zin je hebt om te koken die dag! hihi
Method
Step 1
meng de tarwemeel met het griesmeel en de suiker en zout en de bakpoeder.
doe hierbij steeds een beetje water bij tot je een deeg hebt dat niet alte slap of niet te hard is.
dit kneed je goed tot je een zachte deeg hebt.maak je handen terwijl je dit deeg kneedt, telkens vochtig met lauwwarm water, zet door en geef niet op, kan je gelijk al je frustraties op het deeg botvieren... hihihi
jjje zet het deeg nadat je er laten we zggn ongeveer 12 bolletjes van hebt gemaakt even apart om te rusten..
het maken van bolletjes doe je mm.b.v je handen vochtig te maken met olie.
na 15 minuten maak je hier lemsemen van op de traditionele marokkaanse manier, ik denk dat er hiervan op deze site wel een recept van staat.
anders hoor ik het wel van diegene die het niet weten..
nadat je klaar bent met de lemsemen, hak je ui fijn en snij je de kipfilet in kleine blokjes.
eerst fruit je de ui even, en dan doe je de kipfilet erbij, zorg dat je het op hoog vuur hebt, dat bakt gewoon lekker.
dan doe je de geraspte knoflook erbij en bak je dit even mee, hierna doe je de zout en de kruiden erbij. als laatste doe je natuurlijk de koriander of de peterselie erbij, het is maar net waar je van houdt.
als je klaar bent met het mengsel doe je de vulling zeg maar in het hart van de lemsemen, je doet zeg maar de lemsemen open en doet een beetje van dit mengsel erin....
echt waar mensen, het is heerlijk, het proberen waard.
EET SMAKELIJK ALLEMAAL.
posted by amiena on 15-03-2010
wat komt het anders op de site.
ik had het heel netjes gerangschikt,nu lijkt het alsof ik zomaar in een bui heb lopen typen.
excuses voor het ongemak.
posted by fatima98 on 04-11-2010
ja jmmr dat er geen foto staat!