Gevulde courgettes met tonijn
2010-08-28- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 4
- Prep Time: 20m
Average Member Rating
(4.4 / 5)
9 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
540 -
Vet
18g -
Eiwitten
27g -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- Benodigdheden voor 4 personen:
- 2 courgettes
- 2 Blikjes tonijn in olie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook
- kruiden (liefst italiaans)
- salade kaasblokjes (is niet echt noodzakelijk)
- 300g rijst (mag ook meer)
- peper
- zout
Method
Step 1
Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de courgettes in lengte en schraap met een lepel de kern met zaden er uit (hoef je niet weg te gooien. Mag in blokjes geschneden worden om bij het geheel toe te voegen).
Leg de cougettes naast elkaar in de ovenschaal. Giet de tonijn af, vang de olie op, en verdeel het visvlees in kleine stukjes.
Meng in een kom de paprika, ui, knoflook, de kruiden, de tonijn (en eventueel de kaasblokjes en de kern met zaden van de courgettes) en schep er 2 eetlepels tonijnolie over. Vul de courgethelften hiermee, druk de vulling stevig aan, schep wat over is er losjes op. Dek de schaal af met aluminiumfolie en schuif de schaal 40 min. in de oven. Verwijder na 20 min het aluminiumfolie.
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen in de verpakking. Indien de rijst klaar is, schep er op het laatst een eetlepel tonijnolie en peper en zout naar smaak door. Serveer de rijst bij de gevulde cougettes met tonijn; zie foto.
Eet sSimpel!!
posted by martine on 28-08-2010
mmmmmm lekker hoor
posted by sadiye on 28-08-2010
ik ben deze nu aan het maken alleen met de aubergine versie 😀
posted by oummyounes on 21-11-2010
ziet er lekker uit morgen inchallah ga ik het proberen
posted by Miss Safae on 29-11-2010
op hoeveel graden bak je ze?
posted by Miss Safae on 29-11-2010
oh sorry 200 graden ik keek daar even overheen !