Loader

Gevulde courgettes met tonijn

2010-08-28
  • Servings: 4
  • Prep Time: 20m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.4 / 5)

4.4 5 9
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

9 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

  • Ibawen marmita - Marokkaanse bonen met lamsvlees

    Ibawen marmita – Marokkaanse bonen met lamsvlees

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    540
  • Vet

    18g
  • Eiwitten

    27g
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Benodigdheden voor 4 personen:
    - 2 courgettes
    - 2 Blikjes tonijn in olie
    - 1 ui, gesnipperd
    - 1 teen knoflook
    - kruiden (liefst italiaans)
    - salade kaasblokjes (is niet echt noodzakelijk)
    - 300g rijst (mag ook meer)
    - peper
    - zout

Method

Step 1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de courgettes in lengte en schraap met een lepel de kern met zaden er uit (hoef je niet weg te gooien. Mag in blokjes geschneden worden om bij het geheel toe te voegen).

Leg de cougettes naast elkaar in de ovenschaal. Giet de tonijn af, vang de olie op, en verdeel het visvlees in kleine stukjes.

Meng in een kom de paprika, ui, knoflook, de kruiden, de tonijn (en eventueel de kaasblokjes en de kern met zaden van de courgettes) en schep er 2 eetlepels tonijnolie over. Vul de courgethelften hiermee, druk de vulling stevig aan, schep wat over is er losjes op. Dek de schaal af met aluminiumfolie en schuif de schaal 40 min. in de oven. Verwijder na 20 min het aluminiumfolie.

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen in de verpakking. Indien de rijst klaar is, schep er op het laatst een eetlepel tonijnolie en peper en zout naar smaak door. Serveer de rijst bij de gevulde cougettes met tonijn; zie foto.

Eet sSimpel!!

Deel dit recept met anderen

Comments (5)

  1. posted by martine on 28-08-2010

    mmmmmm lekker hoor

  2. posted by sadiye on 28-08-2010

    ik ben deze nu aan het maken alleen met de aubergine versie 😀

  3. posted by oummyounes on 21-11-2010

    ziet er lekker uit morgen inchallah ga ik het proberen

  4. posted by Miss Safae on 29-11-2010

    op hoeveel graden bak je ze?

  5. posted by Miss Safae on 29-11-2010

    oh sorry 200 graden ik keek daar even overheen !

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.