Gevulde aubergine
2006-02-02- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(4.5 / 5)
16 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- Recept voor 2 personen:
2 aubergine
300 gram lams gehakt
zakje geraspte kaas
gehakt kruiden
1/2 groene en een 1/2 rode paprika
1 uitje gesneden
3 teentjes knoflook
2 eetl pesto (groen)
een paar groene en zwarte olijven in ringen gesneden.
Method
Step 1
Kruid de gehakt en doe deze in de koelkast. (als kruiden kun je ook gewoon de marokkaanse gehakt kruiden nemen natuurlijk).
Snijd de aubergine in de lengte en hol deze uit met een lepel.
snijd het vrucht van de aubergine in kleine stukjes om ze bij de vulling te doen straks.
Snijd de paprika, ui, knoflook en bak deze met het vrucht van de aubergine in de koekenpan.
Doe de gehakt erdoorheen en rul deze.
Gooi als laatst de olijven erdoorheen.
De vulling is nu klaar.
Smeer de aubergine met pesto in en stop deze ongeveer 5 min in een oven op 200 graden.
Ze worden een beetje zacht nu, dan haal je ze uit de oven en vul je ze met de gehakt vulling en bestrooi ze met de geraspte kaas.
Doe ze weer de oven in en bak 10 af op 180 graden.
Eetsmakelijk!!
Als vulling kun je ook kipgehakt of vis gehakt nemen. Erg lekker!!
posted by dounya3 on 02-02-2006
Ziet er heerlijk uit, ga het snel eens proberen!
posted by esmoe on 24-10-2008
ben gek op aubergien…ik ga het snel maken:)
posted by kookprinces on 30-10-2008
lekker recept alleen heb ik da een beetje op mijn manier gedaan en heb er rijst toegevoegd heerlijk , het proberen waard met of zonder rijst.
posted by amiracuisine on 14-11-2008
lekker recept ik heb het met rijst geprobeert en het was heerlijk.