Gevulde aardappelballetjes met gehakt
2005-10-30- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(4.4 / 5)
8 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- Dit heb je ervoor nodig:
1/2 ui;
1 teentje knoflook;
8 takjes verse koriander,
300 gram runder/lamsgehakt;
2 eetlepels olie;
2 theelepels paprikapoeder;
1 theelepel gemalen komijn;
zout en zwarte peper naar smaak;
6 eetlepels tarwebloem;
1 kilo aardappelen, gekookt en fijngestampt;
3 eieren; olie.
Method
Step 1
Zo maak je het;
* Snipper de ui, pers de knoflook en snijd de koriander fijn;
* Meng het gehakt met de twee eetlepels olie, uit, knoflook, koriander, paprikapoeder, gemalen komijn, zout en zwarte peper en braad het in een ruime pan aan;
* Roer vervolgens 2 eetlepels bloem, zout en zwarte peper door de gepureerde aardappelen en vorm balletjes zo groot als een walnoot. Druk een kuiltje in de balletjes en vul die holte met het gehaktmengsel. Druk de balletjes dicht, zodat het vulsel niet meer zichtbaar is;
* Roer de eieren los in een kom en doe de rest van de bloem op een bord;
* Rol de balletjes eerst door de bloem en vervolgens door de losgeklopte eieren;
* Bak de balletjes in de hete olie goudbruin.
posted by Marisah on 31-10-2005
oeh klinkt lekker als snack!
posted by IngridSaida on 31-10-2005
Kan ook…..
posted by soulfa on 02-11-2005
yammie
posted by karima on 13-11-2005
Hmmmmm….ziet er smakelijk uit;)
posted by maya27 on 07-08-2006
haai ziet er lekker uit. maar een vraag gaan ze nniet uitzetten in de olie? en welke aardappels gebruik je neem aan niet de kruimmelige versie. thankss
posted by maya27 on 07-08-2006
haai ziet er lekker uit. maar een vraag gaan ze nniet uitzetten in de olie? en welke aardappels gebruik je neem aan niet de kruimmelige versie. thankss
posted by maya27 on 07-08-2006
haai ziet er lekker uit. maar een vraag gaan ze nniet uitzetten in de olie? en welke aardappels gebruik je neem aan niet de kruimmelige versie. thankss
posted by missbatata on 02-10-2006
Kan er ook paneermeel omheen
zodat het krokant komt
posted by Juffie on 05-10-2006
het komt krokant, maar meid, Thanks, ik heb mijn schoonouders geimponeerd hahaha
posted by SalimaL22 on 13-01-2009
mmmm , ziet er lekker uit.!
Ik weet wat we vanavond gaan eten!