Gevuld bladerdeeg met gehakt
2005-10-28- Cuisine: Marokkaanse
- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 20
Average Member Rating
(4.1 / 5)
30 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- Dit heb je nodig:
2 pakjes diepvries bladerdeegplakjes á 10 stuks;
1/2 ui;
20 ontpitte groene olijven;
5 takjes verse koriander;
500 gram rundergehakt;
zout en zwarte peper;
5 eetlepels zonnebloemolie;
1 klein blikje tomatenpuree;
gemalen komijn.
Method
Step 1
Zo maak je het:
*Laat het bladerdeeg ontdooien. Rasp de ui fijn, snijd de olijven in stukjes en de koriander fijn;
* Braad het gehakt in de olie aan met de ui, het zout en de zwarte peper (naar smaak). Voeg tomatenpuree, olijven, koriander en gemalenb komijn naar smaak toe en bak alles even mee;
* Laat het gehaktmengsel afkoelen en verwarm de oven voor tot 180 graden C;
* Vul de plakjes bladerdeeg met het gehaktmengsel; bestrijk de helft van elk bladerdeegvelletje met het gehaktmengsel en sla de andere helft eroverheen. De vormen kunnen drie- of rechthoekig zijn. Druk de zijkanten met een vork dicht;
* Bak de gevulde bladerdeegpakketjes goudbruin in de oven af.
posted by fati on 29-10-2005
lekker he,ik ben ze nu aan het maken,en heb champione soep er bij gamaakt,
posted by amientje on 31-08-2007
lekker hoor
posted by sadiye on 05-12-2008
hmm lekker