Loader

Gepofte knoflookaardappels met kip masala

2009-09-19
  • Servings: 1
  • Prep Time: 5m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3 / 5)

3 5 6
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

6 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

  • Ibawen marmita - Marokkaanse bonen met lamsvlees

    Ibawen marmita – Marokkaanse bonen met lamsvlees

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Ingredienten kip masala:
    Kerriepoeder
    Hindoestaanse masala
    Zout
    Peper
    Water
    Beetje zonnebloemolie voor de kipfilet in te bakken
    Uienpoeder
    Knoflookpoeder
    Fijngesnipperd uitje
    Gele paprika (Had dit op dit moment niet in huis, je kan er ook sperziebonen of Kousenband doorheen doen)
    Ingredienten Knoflookaardappels:
    Knoflookboter (Of echte boter met wat knoflookpoeder en een beetje uienpoeder)
    Friese Aardappels (Vind deze z?? lekker )
    Zout
    Peper

Method

Step 1

Bereidingswijze Kip masala:
Bak de kipfilet met wat zonnebloem olie en Hindoestaanse masala in de pan als deze gaar zijn voeg er dan een fijngesnipperd uitje en de fijngesneden gele paprika bij de rest van de kruiden doe je op gevoel en op smaak (Gewoon tussendoor proeven en dan proef je precies wat er nog mist) Voeg er ook nog wat water bij voor een lekker sausje..

Bereidingswijze knoflook aardappels:
Maak de aardappelen op de juiste manier schoon, snij ze dan in (Niet helemaal want de de stukjes moeten nog wel aan elkaar vast zitten) Doe er dan met een boterhammenmes knoflookboter (Of echte boter met knoflookpoeder en een beetje uienpoeder) tussen, hier vind je vanzelf een handigheidje in. Doe er dan nog wat zout en peper, naar smaak overheen en verpak ze dan in aluminium folie (Ieder apart) en bak ze in een voorverwarmde oven op 180 graden voor +/- 60 minuten. Ik eet hier altijd heel graag knoflooksaus bij

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.