Gekleurde maizenakoekjes met choco
2006-06-18- Skill Level: Normaal
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 40
Average Member Rating
(4.6 / 5)
30 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 70 gr zachte roomboter
1 ei
70 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
125 gr maizena
90 gr bloem
Halve tl bakpoeder
Kleurstof naar keuze
1 tl mazhar
Voor de garnering:
400 gr witte chocolade
50 gr pure chocolade
6 el olie
Method
Step 1
Roer de zachte boter met de suiker, vanillesuiker, mazhar en het ei goed door elkaar. Voeg de maizena toe en meng het goed. Bloem zeven met bakpoeder en beetje bij beetje toevoegen tot je een mooi deeg krijgt. De kleurstof erbij en erdoor mengen zodat een egale kleur ontstaat. Rol het uit en steek met een dop rondjes eruit (ik heb de dop van mijn potje met kaneel gebruikt). Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak ze 10 minuutjes op 150 graden. Laat ze na het bakken afkoelen.
Smelt ondertussen de witte chocolade au-bain-marie met 3 el olie en dompel hier de koekjes in. Laat ze op bakpapier in de koelkast hard worden. Smelt ondertussen de pure chocolade met de rest van de olie en roer het goed door (als het te dik is, nog wat olie erbij). Neem een theelepeltje en maak zigzaggende bewegingen boven de koekjes zodat streepjes ontstaan. Laat dit hard worden.
posted by mashallah on 18-06-2006
oh heerlijk zien ze eruit,zonde om op te eten.ik ga ze inshallah binnen kort proberen.bedankt
posted by sami on 18-06-2006
hoi hoi ikheb een vraag was dat geboortefeest zaterdag 17 juni op school zaal .of niet zp iets heb ik ook gegeten die dag op het geboorte feest daarom vraag ik het .
posted by ellouisa on 19-06-2006
nee het moet nog gehouden worden, aanstaande zaterdag
posted by moslima on 22-06-2006
mashallah meid zien er heel mooi en heerlijk uit.
posted by asi on 30-06-2006
hoi meid. kan het ook zonder kleurstof omdat ik wil voor trouwfeest van mijn buurvrouw maken. besleme.
posted by ellouisa on 03-07-2006
ja hoor je kan het zonder kleurstof maken, maar met is juist net even apart. Bij mij hadden sommige nooit kleurstof gebruikt en vroegen allemaal hoe ik het zo roze kreeg.
posted by gelderse on 05-08-2006
Ik heb ze gisteren gemaakt. Alleen wel in een hartjesvorm. Mijn man valt s’avonds aan vraagt ie in welke winkel heb je ze gekocht. Zijn lekker moet je vaker kopen.hahahahahah
posted by ellouisa on 05-08-2006
😉 hihi dat is een goeie! Ja ze zien er leuk uit en zijn lekker 🙂
posted by **noura** on 29-09-2006
Hoihoi
Uhmmm, wat is mazhar???
Ben nog niet zo’n keukenprinses maar wil het graag worden insha’Allah.
Groetjes van Noura
posted by libeluli on 29-09-2006
mazhar is rozewater en azahar is oranjebloezemwater, teminste dat is mij zo geleerd (ik dacht eerst dat rozenwater ma´ward was en oranjebloesemwater mazhr)… ik hoop dat de echte kenners het onderscheid kunnen uitleggen
xxxx libeluli
posted by ellouisa on 30-09-2006
oh ik heb het altijd andersom geleerd en in marokko noemden ze het ook zo….(dus mazhar oranjebloesemwater en azahar rozenwater)
posted by **noura** on 30-09-2006
Ik vindt oranjebloezemwater lekerder dus dat gebruik ik dan maar. Handig trouwens dat ze daar in Marokko zo’n kort woordje voor hebben want bij het nederlandse woord struikel ik zowat over m’n tong 😉
posted by hanann on 24-10-2006
deze zijn zo lekker me zoontje kon er gewoon niet van af blijven jullie moeten ze zeker uitproberen
posted by amina12 on 25-10-2006
het ziet der heerlijk ik ga het inschallah uit proberen eid-mubrak
posted by ellouisa on 26-10-2006
Bedankt lieverds!Jij ook mabrouk el aid amina!
posted by Zahraa on 14-11-2006
Salam, Ik wil deze koekjes gaan proberen voor een sbou3 komend weekend insha Allah. Hoe dik moet het deeg ongeveer uitgerold worden?
(deze koekjes doen me denken aan (Argentijnse “Alfajores” ook heel lekker dan maak je hele dunne koekjes en plak je ze op elkaar met gecaramaliseerde Nestle en dompel je ze in chocolade). Bedankt.
posted by ellouisa on 15-11-2006
Salaam zahra, je moet het uitrollen tot ongeveer een halve cm dik denk ik….
posted by najou on 28-12-2006
he ellouisa ik heb deze koekjes gemaakt en heb een vraag waarom worden ze zo hard ik heb precies zoals het recept gemaakt maar toch hard zijn ze geworden
posted by ellouisa on 31-12-2006
hoi najou, ik zou het niet weten, ze horen heel licht en luchtig te zijn…. Heb je misschien te veel bloem erbij gedaan???
posted by zinaatje on 29-09-2008
hoi ellouisa, het ziet er heerlijk uit en apart inderdaad. Kan ik die kleurstof overal halen?
posted by sadiye on 03-10-2008
wat is mazhar eigenlijk??
posted by bloemetje* on 26-10-2008
Mazhar is de Arabiche benaming voor oranjebloezemwater.
posted by najelm on 02-12-2008
ik heb die koekjes gemaakt en het is echt heeel lekker en heel snel gedaan
Ellouisa, hartelijk bedankt voor je recept! Een echt aanrader!!
xxxvanuit Belgie
posted by keukendiva on 07-09-2010
ze zijn verukkelijk die koekjes, ik heb ze gisteren gemaakt ze zijn goed gelukt.
zeker een aanrader!
posted by sadiye on 09-02-2011
ik wil deze koekjes maken in hartjes vorm 😉
posted by sadiye on 11-02-2011
en deze ga ik morgen maken ik ga een doos gemixte koekjes maken van alles en nog wat hahahaha
posted by sadiye on 13-02-2011
ik heb deze gemaakt en ze zijn echt heel lekker ik heb met witte chocolade omheen endaarna nutella heb ik in het midden gemixt endan 1 walnoot op gedrukt en kokosnoot overheen gedaan ziet er heel sgattig uit bedankt voor het receptje ze zijn al op hahahaha 😀