Loader

Gehaktbroodjes

2015-01-24
  • Yield: 10
  • Servings: 1
  • Prep Time: 45m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.9 / 5)

3.9 5 20
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

20 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Deeg:
  • - 400 gr. bloem
  • - 1/2 tl zout
  • - 1 ei
  • - 75 gr. boter
  • - 10 gr. gist
  • - Lauwe melk
  • Vulling:
  • - 500 gr. gehakt
  • - kruiden naar smaak
  • - peterselie
  • - 2 aardappels (vastkokend)
  • - 1 grote ui
  • - olijfolie

Method

Step 1

Gehakt naar smaak kruiden en wat peterselie toevoegen. hak het uitje fijn en meng ook dit met het gehakt. (ui niet raspen!!) Schil de aardappels en snijd deze in kleine blokjes, kook de blokjes in water tot ze gaar zijn.

Rul vervolgens het gehakt in een pan met een scheutje olijfolie als deze gaar is meng je de aardappelblokjes door het gehakt en zet je het vuur uit. meng voor de smaak nog klein beetje peterselie door het gehaktmengsel.
mengsel laten afkoelen, tussendoor maak je het deeg.

Je doet de bloem in een kom doet de gist, de zout, de boter en het ei erbij. meng dit alles met de lauwe melk en goed samen kneden tot een soeple deeg.

Verdeel het deeg in ongeveer 10 even grote bolletjes.het deeg hoeft niet te rijzen

Rol elk bolletje deeg uit tot een dikkte van ongeveer 3 mm, doe een paar schepjes van het mengsel op het deeg en vouw het dicht. let er wel op dat de randen/zijkanten goed gesloten zijn en vouw deze naar binnen. Snijd overtollige deeg weg en maak er een mooie rol van.Werk zo de rest van het deeg/ mengsel af.

Broodjes met ei besmeren voor je ze in een voorverwarmde oven op 250 graden bakt

Als je te lui bent om het deeg zelf te maken, kun je ook deeg voor hartightaart gebruiken (tekoop in de suppermarkt naast de bladerdeeg in de vriezer)

Deel dit recept met anderen

Comments (17)

  1. posted by Nacira on 28-10-2005

    Ziet er lekker uit meid!

  2. posted by loewie on 28-10-2005

    Dank je wel nacira, ze zijn ook heel lekker probeer maar.

  3. posted by miss france on 29-10-2005

    ik maak ze morgen incha Allah

  4. posted by miss france on 30-10-2005

    ik ben ze nu dus aan het maken ben benieuwd

  5. posted by loewie on 02-11-2005

    Ik ook hoe ze gesmaakt hebben ๐Ÿ™‚

  6. posted by miss france on 17-11-2005

    ze zijn echt in 1 woord heeeeerlijk!!
    bedankt dat je dit recept met ons wou delen..

  7. posted by miss_cuisine on 20-11-2005

    ZIET ER LEKKER UIT HOOR ๐Ÿ˜‰
    GA HET WEL EEN KEER UITPROBEREN

  8. posted by ...Nadia... on 03-01-2006

    Ja echt heerlijk heb het probeert en lekkermakelijk;)

  9. posted by Oumyousra on 15-09-2008

    hmmm ik ga het nu maken …walakin baki lhal…wij zijn maar met zijn 2e dus maar de helf van het recept inshaAllah…k laat jullie weten of ze ook zo smaken als ze eruitzien ๐Ÿ˜‰

  10. posted by Oumyousra on 15-09-2008

    hmmm ik ga het nu maken …walakin baki lhal…wij zijn maar met zijn 2e dus maar de helf van het recept inshaAllah…k laat jullie weten of ze ook zo smaken als ze eruitzien ๐Ÿ˜‰

  11. posted by Oumyousra on 15-09-2008

    ahlal meiden….ik heb het gemaakt het ruikt echt lekker maar we hebben het nog nie geproeft…ik heb er kaas bijgedaan…en in de deeg vaniliesuiker….ruikt goed…straks na maghreb laat ik weten of ze lekker hebbeb gesmaakt tot dan inshaAllah

  12. posted by Oumyousra on 15-09-2008

    was…………………LEKKERRRR RRRRRRRRRRRRRR RRRRRRRRRRRRRR

  13. posted by koken20 on 23-07-2009

    BEDANKT VOOR HET RECEPT,
    ga het inschAllah zo proberen te maken maar het lukt vast wel het is een makkelijk recpet,
    nogmaals bedankt:P
    doegg

  14. posted by sadiye on 23-07-2009

    ๐Ÿ˜€ koken20 ik wil ook gaan proberen,ik hoor het wel van je wat je er van vond ๐Ÿ˜‰

  15. posted by koken20 on 23-07-2009

    hoe lang moeten ze in de oven?

  16. posted by koken20 on 30-08-2009

    ze waren heerlijk ik raad je het aan om de gehaktbroodjess te maken,,ik heb er alleen geen aardappelen in gedaan
    ๐Ÿ˜€

  17. posted by assia7 on 07-07-2010

    ziet er lekker uit hoor, mashalah (l) xx

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.