Gehaktbrood (met of zonder ei)
2015-01-18- Cuisine: Marokkaanse
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 5m
Average Member Rating
(4.5 / 5)
8 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- - rundergehakt
- prei
- rode paprika's
- 1 of 2 uien
- koriander
- 3 of 4 gekookte eieren
- pakje bladerdeeg
Method
Step 1
Snijd de prei, uien en paprika in kleine blokjes, fruit het aan in een koekenpan. Doe het gehakt hier bij en bak het ( niet te lang). Voeg hier naar smaak zout, peper, komijn, gember en paprika poeder toe. Doe op het laatste moment de koriander erbij.
Laat het mengsel uitlekken en afkoelen.
Bestuif een blad met meel. Begin met drie stukjes bladerdeeg, daarboven weer 3 etc. totdat je een plakje overhoudt als het goed is heb je een grote lap bladerdeeg met 9 plakjes.
Zorg ervoor dat je tijdens het leggen de plakjes tegen elkaar aan drukt. Bestuif een deegroller met wat meel en rol de bladerdeeg een beetje uit zodat hij iets groter wordt.
Verdeel het mengsel in het midden van het deeg. Leg de gekookte eieren in het midden van het mengsel. Begin dan voorzichtig met het oprollen van het deeg.
Je vorm een rol. Bestrijk deze met eigeel en bak hem in een voorverwarmde oven tot die mooi bruin is.
Serveren met een lekkere frisse salade!
Origineel gehaktbrood wordt heel anders gemaakt met ander deeg etc, maar ik vond dit wel een makkelijke en lekkere variatie. Of je er eieren bij doet is naar gelang je eigen smaak. Wat hoeveel hoeveelheden betreft, excuses dames, ik werk heel erg uit de losse hand dus naar gevoel, succes en ik hoop dat het smaakt!
posted by MADAME CUISINE on 27-10-2005
oortje, plaats het recept nu!!!
please……….
posted by zaja on 27-10-2005
oooh dat ziet er lekker uit! madame cuisine ga je dit maken? zo ja mag ik dan ook komen proeven…..
posted by ibru on 27-10-2005
wat ziet er dat lekker uit en het is ook niet zo moeilijk . yammieeee
posted by Nacira on 28-10-2005
Hmmm ziet er erg lekker uit!!
posted by ellouisa on 29-10-2005
ziet er toppie uit! Maar een vraagje: op welke temperatuur bakken?
posted by oortje31 on 13-11-2005
sorry dat ik zo laat reageer, ongeveer
op 200 graden elektische oven tot het kortje mooi bruin is, succes !
posted by miss ikkie on 08-03-2007
hmm jammie zeg..
posted by Cindarella on 17-03-2007
Wow! Zeker de moeite waard om te proberen..
posted by Zilla on 02-04-2007
Dit ziet er heeeeeeeel erg lekker uit. En volgens mij niet eens zoveel werk. Ga ik snel maken! Heb je ook het recept van de salade, die ziet er ook goed uit.