Gehaktballetjes in tomaten saus
2005-10-06- Cuisine: Marokkaanse
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 5m
Average Member Rating
(4.4 / 5)
14 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- - 350 gram gehakt ( kan ook wat minder)
- 10 tomaten ( grote)
- peterselie en koriander
- 1 grote ui
- zout
- peper
- saffraan
- komijn
- paprikapoeder
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel tomatenpuree
lange paprika s
Method
Step 1
De saus: Ontvel de tomaten en snijd het buitenste eraf en doe in het keukenapparaat ( mixer) mix het tot allemaal kleine stukjes..haal het eruit en doe het in een anti-aanbak pan.
Doe de kruiden er bij allemaal ongeveer een halve theelepel (tussendoor proeven en bijvoegen indien nodig) en een klein beetje saffraan.
Een halve ui raspen of in de mixer en bij de saus toevoegen en een teentje knoflook kleingesneden of geperst erbij. Dan doe je er een theelepel tomaten puree bij en roer je het geheel. Laat het op een middelmatig vuurtje koken tot het ingedikt is en proef of de smaak goed is en doe er nog kruiden bij als dit nodig is.
Gehaktballetjes:
Doe kleingesneden koriander peterselie, geraspte ui en de kruiden bij het gehakt, knoflook kan er ook nog een teentje bij gedaan worden als je hiervan houdt. Dan maak je kleine balletjes van het gehakt en maak je een pan met olie warm en bak de balletjes daarin gaar en tot ze een mooi kleurtje hebben.
Als ze klaar zijn doe ze bij de tomatensaus en laat het nog ongeveer een kwartier samen pruttelen.
Paprika's:
Leg de paprika s in de oven en wacht tot het vel loslaat en het een beetje zwart word dan zijn ze klaar. Je kunt er een beetje zout overstrooien.
Smakelijk eten