Loader

Gehakt balletjes met rijst

2010-03-22
  • Servings: 1
  • Prep Time: 15m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (2.8 / 5)

2.8 5 5
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

5 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

  • Nohutlu Pilav (Rijst met kikkererwten)

    Nohutlu Pilav (Rijst met kikkererwten)

  • Spaghetti-tortilla (pizza)

    Spaghetti-tortilla (pizza)

  • Maakouda

    Maakouda

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Gehakt
    rijst
    selderij (kasbour en of Ma3dnos of beide)
    Ras el hanuot
    olie
    zout
    Za3frane
    ei
    paneermeel
    couscous

Method

Step 1

De hoeveel heid van alle ingrediënten hangt af van hoeveel jij wilt gebruiken.

Ik heb niet echt gemeten ik heb alles op gevoel gedaan.

Klein beetje rijst goed laten koken (mocht ie plakken des te beter)

Doe je gehakt in een grote kom en doe je selderij fijn gehakt(kosbar en of Me3dnoss of beide), rasalhanot, heel klein beetje olie, zout, z3afrane erbij. Alles op gevoel en de hoeveel heid gehakt dat je gebruikt.

Meng alles goed door elkaar dat alles in het gehakt verwerkt word.

Zodra de rijst ook klaar is laat je het goed uitlekken en doe je daarna bij het gehakt erbij. Doe niet alle rijst tegelijk erbij, het kan zijn dat je dan te veel rijst bij het gehakt krijgt en dan heb je alleen rijstballetjes met beetje gehakt. Doe beetje bij beetje tot dat je genoeg rijst hebt.

Gehakt moet echt boven steken.

Daarna maakt je naar keuze grote of kleine balletjes ( Tip maak kleine tot middelgroot balletjes is makkelijker en ziet er ook mooier uit.)

Zodra je klaar bent met de balletjes klop je 1 of 2 eieren ( je kan altijd daarna nog meer eieren gebruiken mocht het nodig zijn).

Je dropt een paar (1 a 3) balletjes in het geklopte ei en haal je het door het paneermeel,

Dan doe je met hetzelfde balletje weer door het ei en haal je die nu door de couscous ( dat maakt het extra knapperig)

Dat doe je dan met alle balletjes.

Je kan ook het paneermeel en de couscous door elkaar mengen en dan maar een keer door het ei. Probeer maar en kijk zelf wat jou het makkelijkst uit komt. Ik doe soms allebei soms mengen.

Zodra je klaar bent verwarm je de olie in de pan of in de frituurpan (net wat je hebt) laat ze mooi goud bruin worden. Ze moeten wel helemaal in de olie.

Voor de zekerheid pak je de grootste balletje en snij je die in het midden mocht het gehakt nog niet gaar zijn dan weet je dat je de rest nog wat langer in moet laten.

Laat de balletjes op een papier doekje goed uitlekken

Pak je een bord beleg het met sla, en doe je alle bolletje op het bord, je kan het op verschillende manieren versieren, je kan het ook met tomaat en of citroen versieren.

Bsahha

Dit gerechtje is geschikt voor iedereen, het is snel te maken en heel lekker. Je kan Ingrediënten gebruiken die jezelf wilt

Tip: kinderen die geen of weinig vlees eten is dit helemaal ideaal.

Laat me weten of je het geprobeerd hebt en wat je ervan vond

Deel dit recept met anderen

Comments (6)

  1. posted by mali on 01-04-2010

    Heeft nog niemand geprobeerd? OOOh

  2. posted by koken20 on 02-04-2010

    hoi hoi
    wat is Z3afrane alvast bedankt “)

  3. posted by mali on 09-04-2010

    Hoi. z3afrane is Zafane is een geel poeder dat je bij de Marokkaanse winkels kunt kopen. We gebruiken het wel bijna in alle gerechten. Marokkanen kunnen eigenlijk niet zonder

  4. posted by koken20 on 11-04-2010

    ooo volgens mij weet ik al wat het is,heet het in het Nederlands misschien
    saffraan? die heb ik thuis liggen ik denk dat ik het vandaag ga maken
    bedankt

  5. posted by mali on 11-04-2010

    Jep, laat me weten wat je ervan vindt

  6. posted by koken20 on 14-04-2010

    het was er lekker en het zag er best leuk uit:P nou bedankt voor het recept 😉

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.