Loader

Gefrituurde kipfilet

2008-05-18
  • Servings: 10
  • Prep Time: 25m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Kipvleugeltjes en aardappels in de oven

    Loempia met gehakt

  • Aardappel-gehakt pasteitje

    Aardappel-gehakt pasteitje

  • Tonijnflappen

    Tonijnflappen

  • Garnalenbriwats

    Garnalenbriwats

  • Guacamole

    Guacamole

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 2 hele kipfilet
    200 gr bloem
    3 dl melk
    1 ei
    1 theelepel mosterdpoeder
    1 theelepel komijn
    1 theelepel koriander
    1 theelepel gerookte paprika/pimenton
    1 theelepel chili
    1 theelepel gember
    1 theelepel fenegriek
    1 theelepel tijm
    1/2 theelepel kurkuma
    2 theelepels zout
    2 eetlepels sesamzaad
    200 gram paneermeel
    1 liter olie om te frituren

Method

Step 1


- Meng in een bord het sesamzaad met het paneermeel.
- Meng in een ander bord het bloem met de overige kruiden en specerijen.
- Klop het ei door de melk.
- Snij de kipfilet in reepjes; twee vingers breed.
- Leg de reepjes in het melk ei mengsel.
- Haal de reepjes een voor een door het bloemmengsel en laat ze een paar minuutjes drogen.
- Haal de reepjes een tweede maal door de melk en opnieuw door het bloemmengsel en nogmaals even laten drogen.
- Haal de reepjes een derde maal door de melk en haal ze nu door het paneermeel. En laat de reepjes nu even goed opdrogen.
- Verhit de olie tot de juiste temperatuur en frituur de kipreepjes tot ze een goudbruinkleurtje hebben.
- Laat ze afdruipen op wat keukenpapier en serveer met een lekker dipsausje.

Ideaal als snack of voor een feestje. Met een salade kan het als hoofdmaal dienen.
Voor extra smaak kan je de komijn- en korianderzaadjes eerst licht roosten in een koekepan en dan fijnstampen.

Deel dit recept met anderen

Comments (2)

  1. posted by mootje06 on 24-05-2008

    ik maak ze ook altijd zijn erg lekker maar gebruik ik in plaats van paneelmeel korneflec.

  2. posted by Rhialto on 26-05-2008

    Oh dat is een goed idee. Dat ga ik zeker eens uitproberen. Bedankt.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.