Gefrituurde garnaalballetjes
2005-10-05- Cuisine: Chinese
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 30m
Average Member Rating
(3.5 / 5)
4 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- -12 sneetjes oudbakken witbrood
- 500 gr rauwe reuzengarnalen, gepeld
- 6 waterkastanjes, uitgelekt en fijngehakt
- 1 tl suiker
- 1/2 tl zout
- 2 tl maizena
- 1 tl vetsin
- 1/2 tl sojasaus
- 1 tl sesamolie
- olie om te frituren
Method
Step 1
Verwijder de korsten van het brood. Snij het brood in blokjes van ongeveer 6 mm, leg ze naast elkaar op een bakplaat en laat ze op kamertemperatuur uitdrogen.
Plet de garnalen met de platte kant van een hakmes en hak de garnalen dan fijn. Meng de garnalen met de waterkastanjes in een kom en schep er suiker, zout, maizena, sesamolie, vetsin en sojasaus door.
Dek de kom af en zet hem voor 30 minuten in de koelkast. Rol 1 eetlepel van het garnalen megsel door de blokjes brood. Maak op dezelfde manier balletjes met de rest van het garnalen mengsel.
Verhit de olie op 190 graden. Doe de garnalenballetjes in porties in de hete olie en frituur ze 1 tot 2 minuten goudbruin.
Schep ze met een schuimspaan uit en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Serveer warm en geef er zoet zure saus bij.
posted by sihamkleuter on 05-10-2005
nog meer chinees/indonesische recepten majmmie!!!
posted by sushimoon on 05-10-2005
o ben jij het! hahaha
posted by miss france on 11-10-2005
hmmm