Loader

Gebraden gehakt met tapenade (van mmu)

2005-10-03
  • Servings: 5
  • Prep Time: 25m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.8 / 5)

4.8 5 13
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

13 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Tapenade:
    1/2 kg zongedroogde tomaten
    5 dl olijfolie
    250 g verse tomaat
    8 fijngehakte knoflooktenen
    75 g parmezaanse kaas
    evt. kappertjes
    Gehakt:
    400 gram gehakt
    1 ui beetje kesbour
    1 theelepel paprikapoeder
    halve theelepel komijn
    1 theelepel peper
    saffraan
    zout

Method

Step 1

Doe alle ingredienten voor de tapenade behalve de olijfolie in de blender.

Voeg de olijfolie toe tijdens het draaien, net zolang deze smeuïg wordt.

Ui en kesbour fijnsnijden. gehakt kruiden. kesbour en ui bij het gehakt.

Van het gehakt rolletjes draaien.

Gehakt in koekepan, zonder olie braden.

Tapenade kan je opwarmen, maar koud is het ook lekker.

Ik maak dit om op stokbrood te eten, is heerlijk voor bij de zogenaamde ” borrel”. Dus moet je weer eens wat maken voor je werk, dan ben je hier heel snel klaar mee. Je kan het ook als hier op de foto te zien is maken.

Deel dit recept met anderen

Comments (12)

  1. posted by oembibi on 04-10-2005

    jammie jammie, ziet er heerlijk uit

  2. posted by MADAME CUISINE on 04-10-2005

    Ik zal straks het recept plaatsen.

    mmu2 alias madame cuisine

  3. posted by saadia29 on 04-10-2005

    Ziet er inderdaad heerlijk uit hmmm….
    Alleen nog een vraagje? Kan je het gehakt braden zonder er olie of boter toe te voegen? Gaat het niet kleven aan de pan? Wil het nu graag maken :kus:

  4. posted by Serenity on 04-10-2005

    Saadia, in een Tefal pan gaan ze in ieder geval niet plakken…Misschien ook wel bij andere pannen met een goede anti-aanbaklaag.
    🙂

  5. posted by sihamkleuter on 04-10-2005

    mmu zet altijd het vuur zacht en ze zegt dat er vanzelf vocht vrij komt, omdat er al olie in het gehakt zit.

  6. posted by saadia29 on 04-10-2005

    Moet het dan op hoog of laag vuur, heb net een paar geprobeerd, maar die bleven wel plakken.(is wel een oude tefal pan:)

  7. posted by sihamkleuter on 04-10-2005

    ik doe zelf soms wel een klein beetje boter, maar las je niet van vet houd, is mmu’s nmanier beter

  8. posted by riannah on 05-10-2005

    Ziet er erg lekker uit!
    Ik hoop nog meer recepten hier te zien

  9. posted by riannah on 06-10-2005

    Ik heb het gisteren gemaakt, ik heb de ingredienten ietsjes aangepast naar mijn smaak, maar het was verrukkelijk !!!

    dank je wel

  10. posted by MADAME CUISINE on 06-10-2005

    Welkom , RIANNAH!!

    Dat is lang geleden!
    Jij hebt ook superrecepten, dat kan ik me nog goed herinneren.
    Wil je ze ook plaatsen?

  11. posted by riannah on 06-10-2005

    zal ik zeker doen, ik weet niet of het met een foto gaat lukken, maar ik zal mijn best doen

  12. posted by sabderra on 11-10-2005

    Ik vindt dit echt Super zo’n site ik was uitgekeken op mijn eigen recepten.
    Meiden ga zo door.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.