Garnalen in knoflooksaus
2006-12-04- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 4
Average Member Rating
(5 / 5)
3 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 400 gr rauwe grote garnalen (gepeld)
4 tomaten
2 uien
7 teentje knoflook
koriander
olie en olijfolie
twee flinke eetl van mijn kruidenmix
Method
Step 1
doe een beetje zonnebloem en olijfolie in de pan en laat dat langzaam warm worden
doe daar de gesneden uien en de knoflook die in plakjes gesneden is bij en laat dit op zacht vuur glazig worden
als ze zacht zijn doe er dan zout en de kruiden en ev. nog een beetje saffraan bij
roer dat door en doe dan de tomaten bij laat even pruttelen tot het gaar is doe het dan in de blender en pureer het zeg maar.
doe het weer terug in de pan en doe de garnalen erbij zodra ze aan de onderkant roze worden omdraaien en het vuur uitzetten, garnalen moet je niet te gaar laten worden!!!!!
als ze helemaal roze zijn zijn ze gaar
posted by yousra_k on 04-11-2007
salaam,,,
ik heb een vraagje… bij jouw kruidenmengsel staat komijn, tajinkruiden en elhanout ,,
wat zijn dat voor kruiden??,, want ik weet niet wat je daar mee bedoeld
posted by kadilin on 06-11-2007
assalaam Yousra,met komijn wordt bedoeld Kamoen, Ras el Hanut is een mengsel van diverse kruiden,koop je gewoon bij de marokkaanse slager,hier in Marokko heeft bijna ieder winkeltje een ander mengseltje. Ik denk dat Sjahidaa met Tajinkruiden gewoon die kruiden bedoelt die bijna in ieder Marokaanse keuken staat, vast ook in de jouwe.Alle marokkaanse vrouwen,die ik hier ken mengen altijd al de kruiden door elkaar heen. Ik zelf doe dat niet omdat naar mijn idee bijna alles hetzelfde smaakt. Als het anders is, hoop ik dat Sjahidaa zelf reageert dan leren wij er samen weer wat van
posted by sjaahida on 06-11-2007
wa3leikoum salaam wa ra7matoullah wa barakaatouh zusters , sorry ik kom niet zo vaak meer op de site…
idd kemoun is in het nl komijn en ras el hanout is een kruidenmengsel wat in marokkanse winkels verkocht wordt en bij de slager staat er soms tajinkruiden op het zakje/ doosje dus je moet er gewoon naar vragen bij de slager. ras el hanout betekent kruiden van de kok , dus ja dat is voor iedereen verschillend
posted by kadilin on 07-11-2007
assallaam er staat een recept voor ras el hanout onder de categorie dibersen
kan je als je alle kruiden in huis hebt dat zelf maken, lijkt me lekker
posted by kadilin on 07-11-2007
ik bedoel natuurlijk diversen
posted by yousra_k on 07-11-2007
wa sallaam,,ik ben je dankbaar voor het antwoord kadilin en tevens ook sjaahida
posted by Mounake on 07-01-2008
Echt een super recept niet zo zwaar maar echt “fris” met de tomaat erbij !!!
echt proberen wie het nog niet heeft geproefd
posted by sjaahida on 08-01-2008
Dank je wel meid 😉
posted by prinses nisrin on 29-11-2009
Hallo!
Bedankt voor je heerlijke recept.
Heb een vraagje moet je die tomaten wel eerst ontvellen?
x