Gamba’s met charmoula in filodeeg
2005-10-30- Cuisine: Marokkaanse
- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(4.2 / 5)
38 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- Dit heb je nodig:
12 grote gepelde gamba's;
12 vellen filodeeg, 20 x 15 cm;
12 plakjes jongbelegen kaas;
25 gr gesmolten boter.
Voor de charmoula (Marokkaanse vismarinade):
6 takjes verse gehakte koriander;
4 takjes verse gehakte platte peterselie;
2 teentjes knoflook, geperst;
1/2 eetlepel rode azijn;
het sap van 1 citroen;
1 theelepel (zee)zout;
cayennepeper;
1 theelepel paprikapoeder;
1 theelepel gemalen komijn.
Method
Step 1
-Pureer de ingrediënten voor de charmoula.
-Verwarm de oven voor op 200°C.
-Bestrijk de gamba's met de charmoula.
-Leg op elk stukje deeg een plakje kaas en een gamba.
-Vouw het deeg rondom de kaas en de gamba dicht en draai de zijkanten dicht (als een toffee).
-Bestrijk de pakketjes rondom met gesmolten boter en bak ze in het midden van de oven in ± 10 minuten gaar en goudbruin.
Opdienen met lekkere salade
posted by bollebuik on 04-02-2006
is dit loempiadeeg??
posted by gelderse on 31-07-2006
Ziet er echt lekker uit.
posted by Belgica on 03-09-2006
LEKKER
posted by kook_prinsesjuh on 17-05-2007
ziet er wel lekker uit moet ‘k zeggen
-xxx- kook_prinsesjuh
posted by sennae on 09-03-2008
hoi! Ik wil het dolgraag maken, maar waar kan ik die grote gamba’s halen?? Heb echt overal gekeken?? Wacht met spanning op je reactie!! PLEASE
posted by sennae on 09-03-2008
ps. Mocht iemand anders het ook weten, ook jou reactie van HARTE
posted by Donna on 17-01-2009
De gamba’s zijn bij ons te krijgen op de markt.. Bekende viswinkels kunnen ze eventueel ook hebben, probeer het dus of op de markt of bij een bekende viswinkel…
posted by risie on 05-09-2009
ooo..lijk mij lekker ik ga snel maken thks
posted by dalal112 on 07-09-2010
het kan ook met paneermeel P:
posted by amber20 on 03-02-2011
Met loempiadeeg is het het allerlekkerst.
Mijn viswinkel heeft die gamba’s wel; je kunt ze ook vinden in de diepvries.
Met paneermeel wordt dit toch wel een ander gerecht: je moet de gamba’s dan eerst kruiden, door losgeklopt eigeel halen en dan paneren in de paneermeel.
groetjes,
AMBER