Frikasee
2009-01-06- Skill Level: Normaal
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 12
- Prep Time: 60m
Average Member Rating
(4 / 5)
3 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 1 kg bloem
zout
1 blokje gist 42 gram
een beetje olie
warm water.
1 liter olie voor het bakken.....
Slata masmoeta
5a6 groene hete pepers of gemengd met zoete paprika
3 flinke tomaten.zout,water.....
Hete saus
1 of 2 eetlepels tunisische harissa
1 en halve eetlepel tomatenpuree
1 of 2 eetlepels olie
en wat water het mag best dun worden.....
Tonijn
hard gekookte eieren
olijven zwarte of groene..
gekookte aardappel blokjes..
kappertjes..
jamie jamie echt dit is heel lekker.....
Method
Step 1
Eigenljk is het het bijna de zelfde deeg, als de sfenj.aleeen is deze deeg iets steviger.
Je mengt alles samen en moet je het goed kneden.
Dan maak je kleine balletjes ongveer zo groot als een manderijn.
En die vorm je weer tot een pistolet en laat je die op een warme plaats, 2 uur in volume toenemen.....
Slata masmoeta
Die moet je koken in water met zout.ongeveer 20 minuten.
Dan laat je die uilekken heel goed uilekken.anders wordt de salade te waterig, en laten afkoelen.dan in een groente molen pureren.
Dan zout en olie erbij.....
Na 2 uur, gooi je de frikasee deeg in de hete olie, en bak je ze goud bruin, niet te hoge vuur middelmatig.....
Dan als je ze allemaal gebakken hebt, dan vul je ze eerst met de harissa saus, dan de slata, dan de aardappel en de tonijn en de gekookte eieren en kappertjes en de olijven, van ales een beetje.
en daaaaaaaaaan smullen maar
bil hane we shafae.....
je kunt hartig of zoet beleggen.
ik hoor wel of het gelukt is.
de foto is niet van mezelf van internet,zodat jullie kunnen zien waar ik het over heb.ik heb het zelf lang niet gemaakt is best veel werk.
posted by xchidax on 06-01-2009
ziet er lekker uit 😀
posted by xchidax on 07-01-2009
Waar blijft het recept?
posted by najat1 on 07-01-2009
het ziet er lekker uit
mag ik het recept graag
posted by zonnetje2009 on 07-01-2009
hmm en waar blijft het recept a.u.b
posted by mootje06 on 07-01-2009
ja, waar blijft het recept. ik wil het recept ook graag hebben.
posted by mashallah on 07-01-2009
salaam
sorry dames ik had het druk,ik zal het spoedig voor jullie typen.
groetjes
posted by mashallah on 09-01-2009
en heeft iemand het al uitgebrobeert.
posted by nadia_slm on 11-04-2009
wat bedoel je met de Slata masmoeta??
posted by saneffa on 16-04-2009
hoi
slata masmoeta dat betekend dat je de tomaten en de pepers in water kookt.in plaats van, ze te grillen.dan heet het slata meshouia.
posted by mootje06 on 11-08-2009
salaam
ik heb het gemaakt en het was heerlijk ik ben zelf tunies en me moeder heeft het vaak uit gelegt en als nog lukte het me niet maar nu is het gelukt met jou recept dankje.
posted by saneffa on 09-09-2009
graag gedaan saha liek.