Loader

Frikasee

2009-01-06
  • Servings: 12
  • Prep Time: 60m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 3
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

3 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Oliebollen

    Oliebollen recept

  • Perencake met speculaaskruiden

    Perencake met speculaaskruiden

  • Kaasuibroodjes

    Kaasuibroodjes

  • Griesmeel Stokbrood

    Griesmeel Stokbrood

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 1 kg bloem
    zout
    1 blokje gist 42 gram
    een beetje olie
    warm water.
    1 liter olie voor het bakken.....
    Slata masmoeta
    5a6 groene hete pepers of gemengd met zoete paprika
    3 flinke tomaten.zout,water.....
    Hete saus
    1 of 2 eetlepels tunisische harissa
    1 en halve eetlepel tomatenpuree
    1 of 2 eetlepels olie
    en wat water het mag best dun worden.....
    Tonijn
    hard gekookte eieren
    olijven zwarte of groene..
    gekookte aardappel blokjes..
    kappertjes..
    jamie jamie echt dit is heel lekker.....

Method

Step 1

Eigenljk is het het bijna de zelfde deeg, als de sfenj.aleeen is deze deeg iets steviger.
Je mengt alles samen en moet je het goed kneden.
Dan maak je kleine balletjes ongveer zo groot als een manderijn.
En die vorm je weer tot een pistolet en laat je die op een warme plaats, 2 uur in volume toenemen.....

Slata masmoeta
Die moet je koken in water met zout.ongeveer 20 minuten.
Dan laat je die uilekken heel goed uilekken.anders wordt de salade te waterig, en laten afkoelen.dan in een groente molen pureren.
Dan zout en olie erbij.....

Na 2 uur, gooi je de frikasee deeg in de hete olie, en bak je ze goud bruin, niet te hoge vuur middelmatig.....

Dan als je ze allemaal gebakken hebt, dan vul je ze eerst met de harissa saus, dan de slata, dan de aardappel en de tonijn en de gekookte eieren en kappertjes en de olijven, van ales een beetje.

en daaaaaaaaaan smullen maar
bil hane we shafae.....

je kunt hartig of zoet beleggen.
ik hoor wel of het gelukt is.
de foto is niet van mezelf van internet,zodat jullie kunnen zien waar ik het over heb.ik heb het zelf lang niet gemaakt is best veel werk.

Deel dit recept met anderen

Comments (11)

  1. posted by xchidax on 06-01-2009

    ziet er lekker uit 😀

  2. posted by xchidax on 07-01-2009

    Waar blijft het recept?

  3. posted by najat1 on 07-01-2009

    het ziet er lekker uit
    mag ik het recept graag

  4. posted by zonnetje2009 on 07-01-2009

    hmm en waar blijft het recept a.u.b

  5. posted by mootje06 on 07-01-2009

    ja, waar blijft het recept. ik wil het recept ook graag hebben.

  6. posted by mashallah on 07-01-2009

    salaam
    sorry dames ik had het druk,ik zal het spoedig voor jullie typen.
    groetjes

  7. posted by mashallah on 09-01-2009

    en heeft iemand het al uitgebrobeert.

  8. posted by nadia_slm on 11-04-2009

    wat bedoel je met de Slata masmoeta??

  9. posted by saneffa on 16-04-2009

    hoi
    slata masmoeta dat betekend dat je de tomaten en de pepers in water kookt.in plaats van, ze te grillen.dan heet het slata meshouia.

  10. posted by mootje06 on 11-08-2009

    salaam

    ik heb het gemaakt en het was heerlijk ik ben zelf tunies en me moeder heeft het vaak uit gelegt en als nog lukte het me niet maar nu is het gelukt met jou recept dankje.

  11. posted by saneffa on 09-09-2009

    graag gedaan saha liek.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.