Loader

Foe yong hai

2005-10-11
  • Servings: 1
  • Prep Time: 30m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.7 / 5)

4.7 5 3
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

3 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

  • Ibawen marmita - Marokkaanse bonen met lamsvlees

    Ibawen marmita – Marokkaanse bonen met lamsvlees

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Voor de omelet:
    - 6 eieren 
    - 3/4 theelepel zout 
    - peper
    - 6-8 garnalen 
    - 80 g taugé 
    - 1 kleine ui 
    - 1 tl vetsin
    - 10 stuks champignons, in plakjes
    - 1 schijfje gemberwortel 
    - 2 eetlepels olie
    Voor de saus:
    - 1/2 glas ananassap (hoeft niet persé)
    el tomatenketchup
    - 2 1/2 el suiker
    - 1 el azijn
    - maizena+water
    - peper en zout

Method

Step 1

Voor de omelet:

eieren loskloppen, zout toevoegen. Groenten in stukjes snijden, alles goed mengen met de eieren. Olie verhitten, garnalen kort bakken en jet eiermengsel erin, omeletten ervan bakken. Mag ook wat breken, op een bord doen en saus erover.

Ik maak de saus gewoon uit de losse hand dus echte specifieke hoeveelheden heb ik niet, tis ook een kwestie van mengen en proeven!

Voor de saus:

Alle ingrediënten, behalve het maïzenapapje, met elkaar vermengen in een pan en goed roeren. Proef even of de zoetheid of zuurheid voor jou persoonlijk genoeg is en dan aan de kook brengen. Als het kookt dan beetje de maïzena erbij, roeren en kijken of de dikte goed is. Zo niet, dan weer wat maïzena erbij, bij te dik, wat water of ananassap. Eventueel op smaak brengen met peper en zout. Over de foe yong hai gieten en klaar.

Deel dit recept met anderen

Comments (12)

  1. posted by eva2 on 28-10-2005

    toppie ,ga ik ook eens maken.
    ben dol op chinees eten etc.
    maar je kan natuurlijk bij de chinees veel niet eten,dus moeten we het zelf maar maken bedankt voor al je recepten!!!!!

  2. posted by nauwel on 05-12-2005

    Ik heb het gemaakt en het was echt super lekker bedankt

  3. posted by sushimoon on 07-01-2006

    gelukkig heeft je het gesmaakt

  4. posted by amina12 on 16-11-2006

    selam alekum ik vindt het der echt lekker uit zien ik denk ook dat het lekker smaaakt haha oke bedankt selam alekum

  5. posted by Nas on 23-01-2007

    Salaam, ik heb m net gemaakt en t was heerlijk en snel klaar!! Dus bedankt voor deze recept!

  6. posted by airco on 08-01-2008

    salaam. ik wil het ook gaan proberen maar heb een vraagje wat is maizena ,waar kan je dat kopen

  7. posted by kadilin on 09-01-2008

    Maizena is maismeel.Wordt vaak gebruikt als bindmiddel.Je kan er ook lekkere koekjes van bakken en biscuitdeeg voor lekkere taarten. Kijk maar eens bij de categorie koekjes. Je koopt het gewoon in elke supermarkt .

  8. posted by Samira82 on 11-01-2008

    Is een lekker sausje maak ik weleens met kipnuggets. Tip: voeg er wat gembersiroop of gemberpoeder aan toe.
    Ook doe ik er een beetje kippebouillon bij maar ik maak het dan ook voor bij de kip.

  9. posted by kadilin on 19-01-2008

    assalaam samira, ik ga dat sausje ook eens proberen.Hou erg van kipnuggets. Overigens die Foe Yung Hai lijkt me ook lekker.Alleen Tauge hebben ze dat in Marokko?

  10. posted by Samira82 on 22-01-2008

    ..zou het niet weten..ik kom er altijd alleen bij de Marjane maar heb er nooit op gelet. Volgens mij is het geen ramp als je het er niet in gebruikt 😉

  11. posted by kadilin on 22-01-2008

    sinds december, hebben ook wij hier in Oujda de Marjane ( een verrijking), maar die hebben het niet. Ik denk bijvoorbeeld in Rabat wel, daar hebben ze altijd van alles zelfs spruitjes en verse champignons.Het kan ook best zonder, doe ik ook met loempia’s ed.

  12. posted by Samira82 on 22-01-2008

    Precies kan prima 😉

    Ik ben gek op de Marjane we gingen er wel bijna dagelijks heen hihi De ijsjes van vers fruit daar zijn heeeeeeerlijk 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.