Flan
2005-11-18- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(4.2 / 5)
5 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- Ingredienten
100 gr kristalsuiker
2 a 3 eetl. koud water
6 eieren
75 gr suiker
2 pakjes vanillesuiker
half liter melk
Method
Step 1
Smelt 100 gr kristalsuiker in een koekepan met dikke bodem laat het bruin worden. Wanneer de helft ervan schuimt 2 of 3 eetl. koud water eraan toevoegen en de massa in een cakevorm ( of andere metalen vorm) schenken en daarbij goed ronddraaien.
Nu 6 eieren los kloppen met 75 gr suiker, 2 pakjes vanillesuiker en half liter melk. Dit door een zeef in de cakevorm met Caramel gieten.
De vorm in een grotere vorm plaatsen met een laagje kokend water en dan in de oven 175 C en dit tegen de kook aanhouden 1 uur lang of tot de pudding middenin ook vast is geworden.
Als het water borrelend kookt wordt de pudding korrelig en dat is niet de bedoeling.
De vorm uit het water halen en zo laten afkoelen.
De pudding keren op een bord. De Caramel loopt er dan als een saus er vanaf.
posted by soumiariffia on 18-11-2005
Hmmm ik vind het altijd zo lekker! Maar wist nooit hoe ik het moest maken.. Heel erg bedankt meid ga het morgen uitproberen!! Byebye
posted by Bollebuik on 19-11-2005
JazakieAllahoe Gayran !!!! 😀 Alleen ga ik er een chinees flanzakje toevoegen want dat was hetgeen mijn oom zeker niet kon laten 😀 Hoop hem hiermee te treffen!!!
posted by Nacira on 19-11-2005
Graag gedaan meid.
Succes 😉
posted by nawartje on 27-08-2009
ik wist ook niet hoe je het moest maken ik ga het nu uitproberen! thx