Loader

Enchiladas

2008-10-08
  • Servings: 1
  • Prep Time: 30m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.7 / 5)

4.7 5 12
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

12 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

  • Ibawen marmita - Marokkaanse bonen met lamsvlees

    Ibawen marmita – Marokkaanse bonen met lamsvlees

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Kip met veeeeeel kaas!

Ingredients

  • pak tortilla vellen
    400- 500gr kip
    blokje kippenbouillon
    bak Crème fraîche
    3 blikjes tomatenpuree
    zakje burrito kruiden (ik gebruik altijd het merk santa maria)
    3 tomaten
    teentje knoflook
    rode peper (vers of uit een pot maakt niet uit)
    kaas

Method

Step 1

Laat het water koken met een blokje kippenbouillon. Maak de kip schoon en laat het ongeveer 15- 20min koken tot het van binnen ook goed gaar is.

Meng de tomatenpuree en de burrito kruiden en snijd de tomaten, pepers en knoflook.

Bestrijk een ovenschool met cremefraiche en haal de kip uit het water en snijd het in reepjes. Bestrijk dan een tortilla vel voor de helft met de tomatenpuree en de andere helft met goede laag cremefraiche. Leg de reepjes kip en groenten erop doe er wat kaas bij. Rol de tortilla op en leg het in de ovenschaal. Bestrijk de tortilla dan aan de buitenkant ook met cremefraiche en herhaal dit totdat de schaal goed vol is.

Gooi een paar eetlepels van de kippenbouillon over de tortillas en leg dan de kaas erop. Er mag flink wat kaas overheen! Je kan elke kaas gebruiken ook restjes het maakt niet uit. Zet dit dan ongeveer 30minuten in de oven op ongeveer 180c totdat de kaas goed gesmolten is en een beetje bruin.

Je kan ook andere groente gebruike. Is maar net wat je lekker vind.

Deel dit recept met anderen

Comments (9)

  1. posted by karima2898 on 22-10-2008

    zozo dat ziet er lekkerrrrr uit!!

  2. posted by bloemetje* on 26-10-2008

    Wie heeft het al eens uitgeprobeerd ?

  3. posted by hmgsantwerpen on 14-11-2008

    heeft iemamd het al gemaakt en hoe smaakt het want het zit er erg lekker uit

  4. posted by Patries on 03-12-2008

    nou ik maak dit vaak, want het is veel dus je kan het de dag erna nog eten 🙂 het is echt heeeeel lekker..

  5. posted by ihayat on 05-01-2009

    een vraag. Jij geeft aan alleen wat kaas en kipb strooien. Maar op het plaatje lijkt het alsof er ook tomatenpuree op gesmeerd is en dan de kaas. Klopt dit?

  6. posted by ma3asalaam on 29-04-2009

    Assalaamoe 3alaikoum! Ik heb dit vandaag gemaakt, maar ik vond de tomatensaus (van 3 kleine blikjes tomatenpuree) te sterk. Verder was het heerlijk, dus volgende keer vervang ik de tomatenpuree voor 1 pakje tomatensap. Daarna als tip: voeg wat mais of andere groente toe.. Heerlijk! wa3alaikoum assalaam!

  7. posted by Patries on 07-05-2009

    ma3asalaam: Goed om te horen dat het smaakte!! 🙂
    ihayat: je kan de tomatenpuree of tomatensap ook als saus erover heen gieten is net wat je lekker vind!

  8. posted by Lalakifech on 05-06-2009

    Ziet er overheerlijk uit Massalah.

  9. posted by PrincessChida on 02-12-2009

    ziet er heerlijk uit!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.