Loader

Egyptische falaffel

2005-10-06
  • Servings: 1
  • Prep Time: 5m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.3 / 5)

4.3 5 8
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

8 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Kaasuibroodjes

    Kaasuibroodjes

  • Kaasrolletjes

    Kaasrolletjes

  • Seffa Medfouna

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • * 250 gr. kikkererwten, gedroogde, geweekte
    * 2 stuks volkorenboterhammen, oudbakken
    * Zemelen
    * 2 stuks uien
    * 3 teentjes knoflook
    * 1 bosje peterselie
    * 3 tl. korianderzaad
    * 1 tl. komijn
    * Zout
    * Peper
    Benodigde materialen:
    keukenmachine en een cakevorm.
    Montignac-tip: in fase 2 kunt u de falaffel ook met amandelsnippers paneren.

Method

Step 1

Vooraf: week de kikkererwten 's nachts (of tenminste 4 uur) in water.

Traditioneel worden falaffels in olie gefrituurd. Montignac raadt frituren af. We hebben daarom zowel voor fase 1 als voor fase 2 een alternatief falaffelrecept opgenomen.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Hak de ongekookte kikkererwten in een keukenmachine fijn. Pel en snipper de uien. Pers de knoflook uit en hak de peterselie fijn. Schrik niet van de grote hoeveelheid peterselie die voor dit gerecht vereist is. Peterselie is deze keer niet alleen kruid, maar één van de hoofdingrediënten.

Verkruimel het brood. Doe alles behalve het brood terug in de keukenmachine en pureer dit mengsel.

Voeg zoveel broodkruimels toe totdat een deeg ontstaat dat zich laat vormen. Het deeg kunt u in een cakevorm bakken (circa 40-50 minuten in de oven), of u kunt er platte schijfjes van maken en eventueel paneren met zemelen of volkorenbroodkruimels (baktijd 20-30 minuten).

In fase 2 mogen de hamburgers ook gepaneerd worden met amandelsnippers.

Serveren met zilvervliesrijst en een pittige saus.

Deel dit recept met anderen

Comments (10)

  1. posted by sihamkleuter on 07-10-2005

    jeeeeeeeee ik was opz oek naar een recept van falafel!!! heb je dit wellens gemaakt schnieulia?

  2. posted by Shnieula on 07-10-2005

    Ja en ze waren echt heerlijk. Het was gelijk gelukt. Mijn man kan het ook. Hij heeft mij het geleerd 😉

  3. posted by sihamkleuter on 07-10-2005

    wat zijn zemelen?
    \

  4. posted by Shnieula on 07-10-2005

    Zemelen heeft in het Arabisch negalla.
    je kan het kopen bij de kruitvat voor niet eens E1,- per zak. Het lijkt een beetje op pap Brinta.

  5. posted by Shnieula on 07-10-2005

    Met zemelen maak ik ook koekjes.
    Mijn ma eet het in yoghert.

  6. posted by miss_rif22 on 07-10-2005

    zemelen is dat niet een soort havermout?

    ja sorry dat ik het vraag!! maar hier in fransa hebben we geen kruidvat!

  7. posted by Shnieula on 07-10-2005

    Ja daar lijkt het op.
    Ik heb net ff iemand gebeld en die vertelde mij dat het in ‘t berbers ‘Annegar’heet.

  8. posted by ellouisa on 09-10-2005

    mmmm I love falafel, maar ik eet het dan in pitabroodje met salade en sausjes.

  9. posted by MADAME CUISINE on 10-10-2005

    Ik doe ook een handje zemelen door mijn brood. Makt het brood erg lekker en gezond.
    Sihamkleuter, ik laat ze wel zien.

  10. posted by MADAME CUISINE on 10-10-2005

    MissFrance in het frans heet het:

    enquiquiner

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.