Loader

Egyptische broodpudding

2011-02-05
  • Servings: 1
  • Prep Time: 1:15 h
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.9 / 5)

4.9 5 7
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

7 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

    Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

  • Mars cupcakes

    Mars cupcakes

  • Banoffee taartjes - taartjes met banaan en karamel

    Banoffee Taartjes – taartjes met banaan en karamel

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Dit heb je nodig:
    250 gram oud brood zonder korst;
    45 gram rozijnen;
    45 gram van je favoriete gemengde noten (b.v. pistachenoten en amandelen), grof gehakt;
    3 grote eieren;
    125 gram suiker;
    1/2 dessertlepel kaneelpoeder;
    1 eetlepel oranjebloesemwater;
    een mespunt zout;
    1/2 liter volle melk.

Method

Step 1

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Beboter een vuurvaste schaal met een inhoud van ongeveer 2 liter.
Snijd het oude brood in kleine blokjes en vermeng die met de rozijnen en de grofgehakte noten.

Klop in een kom de eieren los met de suiker, zout en het oranjebloesemwater en schenk er dan de melk bij.
Roer alles goed door elkaar.
Schenk het mengsel bij de brood/rozijnen/noten-massa en schep alles goed om.
Bestrooi met kaneelpoeder en laat 20 minuten staan zodat het brood goed doorweekt wordt met de vloeistof.
Schep van tijd tot tijd om.
Schep de massa in de beboterde vuurvaste schaal en zet die in een bakvorm of braadslede met een laag water.
Zet het geheel in de voorverwarmde oven en bak de pudding ongeveer 40-45 minuten of totdat de pudding aan de bovenkant goudbruin is geworden en een erin gestoken vork er droog uitkomt.
Haal dan het geheel uit de oven en uit de braadslede of bakvorm met water en laat de pudding in de vuurvaste schaal geheel afkoelen.

Serveer de pudding op kamertemperatuur of zet 'm drie uur in de koelkast om 'm koud op te dienen.

Deel dit recept met anderen

Comments (8)

  1. posted by sadiye on 05-02-2011

    mmmm ziet er lekker uit

  2. posted by sadiye on 05-02-2011

    Schep de massa in de beboterde vuurvaste schaal en zet die in een bakvorm of braadslede met een laag water?wat bedoel je hiermee?en welke brood gebruik jij wit of bruin?

  3. posted by sadiye on 05-02-2011

    en amber verzin jij al deze recepten zelf of neem jij het ook van andere sites??

  4. posted by amber20 on 05-02-2011

    Ik gebruik wit brood en de aangemaakte broodmassa doe je eerst in een beboterde vuurvaste schaal en díe zet je dan in een braadslede waar je een laagje water in giet.
    Die zet je dan in de oven.
    Alle recepten verzin in natuurlijk niet zelf; veel recepten bestaan al tientallen jaren.
    Ik schijf ze wél zelf en haal die niet van andere sites.

  5. posted by sadiye on 07-02-2011

    hoi amber voor hoeveel personen is het

  6. posted by amber20 on 08-02-2011

    Voor ongeveer 3 personen; is ook afhankelijk van hoeveel trek je er in hebt…..

  7. posted by um-qutaibah on 25-10-2012

    wij maken dit altijd met filodeeg en crema ertussen heerlijk ;D

  8. posted by IngridSaida on 25-09-2013

    Als je filodeeg gebruikt dan wordt het natuurlijk iets héél anders; dit is een oud brood-recept..

    amber20

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.