Loader

Echte surinaamse roti

2009-08-03
  • Servings: 1
  • Prep Time: 5m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.6 / 5)

3.6 5 5
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

5 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

  • Ibawen marmita - Marokkaanse bonen met lamsvlees

    Ibawen marmita – Marokkaanse bonen met lamsvlees

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Roti:
    - 2 gekookte aardappels
    - 3 eetlepels zonnebloemolie
    - Halve eetlepel komijn
    - 1 theelepel Hindoestaanse masala
    - 500 gram bloem
    - 500 gram zelfrijzend bakmeel
    - 2 teentjes Knoflook
    - Surinaamse peper
    Vulling/Of gewoon voor er naast:
    - 1 kip of kippenpootjes (Kipfilet kan ook)
    - Een pond kousenband(GEEN sperziebonen DIE ZIJN NIET TE VERGELIJKEN MET DE ECHTE ROTI WAARBIJ Kousenband HOORT)
    - 10 aardappels
    - 1 hele knoflook
    - Ui
    - 1 Surinaamse peper
    - Hindoestaanse masala
    - 3 tomaten

Method

Step 1

Bereidingswijze van de roti:
Je moet de bakmeel en de bloem bijelkaar doen en daa doe je 3 eetlepels zonnebloemolie en wat zout bij, dit meng je met lauw warm water tot het deeg goed is (Als het elastisch is).

Dan maak je in een vijzel de 2 teentjes knoflook en een klein stukje surinaamse peper fijn, daarna doe je de gekookte aardappelen in een kom en daar voeg je 1 eetlepel zonnebloem olie, 1 theelepel Hindoestaanse masala, komijn en de fijngemalen knoflook en Surinaamse peper bij dit meng je door elkaar met een vork
Dan maak je van het bakmeel en bloem mengsel bolletjes van ongeveer een doorsnede van 6 a 7 cm en hier maak je een holletje in met je vinger en daar doe je een beetje van de aardappelvulling in, dit maak je dan dicht en dan rol je dit uit tot een pannekoek op een met bloem bestrooid werkblad

Daarna bak je de roti's in een steelpan in een beetje olie tot hij bol wordt en mooi van kleur.

Bereidingswijze van de kip:
Snij de kip in stukken en was deze (Of gebruik kippenpoten, hierna maal je 3 teentjes knoflook en een kwart surinaams pepertje fijn in de vijzel. Daarna doe je wat olie in een pan en hierin doe je de kip, dan snipper je een half ui in de pan met daarbij de fijngemalen peper en knoflook en anderhalve eetlepel hindoestaanse masala dit meng je door de kip en dan laat je het klaar stoven met het deksel half op de pan. Ik ben zelf niet do gek op kippenpoten en kip dus gebruik meestal liever kipfilet persoonlijk.

Bereidingswijze van de kousenband:
De kousenband in kleine stukjes snijden en de uiteindes eraf snijden deze gooi je weg.

Maal dan opnieuw 2 teentjes knoflook en een klein stukje van het surinaamse pepertje fijn in een vijzel en doe ze dan in een pan met wat olie en voeg er dan 1 gewassen tomaat in kleine stukjes gesneden bij dit laat je ongeveer 45 a 60 minuten stoven op laag vuur.

Bereidingswijze van de aardappels:
Was de aardappels en snij deze, waarna je ze in blokjes snijd.
Maal dan een kwart peper en 3 teentjes knoflook fijn in een vijzel.
Doe dan wat olie in een pan en voeg hierbij de fijngemalen peper en knoflook en anderhalve theelepel masala.

Hierbij doe je ook 2 gewassen en in kleine stukjes gesneden tomaten bij.
Dit laat je even doorbakken tot je de aardappels erbij doet, dit laat je zachtjes stoven tot het klaar is je kan er eventueel ook nog een klein beetje water bij doen

Er zijn ook kant en klare roti\’s te koop, maar vers is natuurlijk veel lekkerder! 🙂

Deel dit recept met anderen

Comments (8)

  1. posted by sadiye on 03-08-2009

    hmm lekker ik wil dit echt make.chida kan jij van deze recept met spoed een foto make. Ik ben egt benieuwd 😀

  2. posted by sadiye on 03-08-2009

    chida wat is vijzel?

  3. posted by sadiye on 03-08-2009

    voor hoeveel mensen is deze gerecht?

  4. posted by PrincessChida on 04-08-2009

    Het ligt er aan met hoeveel je eet wij eten hiervan met z’n zessen, het is heel veel werk om te maken niet echt iets wat ik elke dag maak maar als ik of me moeder het een keer maakt dan zal ik er wel een foto van maken:)
    Dit is een vijzel: http://www.adinterieurshop.nl/productafbeeldingen/groot/23981/keuken-accessoires-jamie-oliver-jamie-oliver-vijzel.jpg

  5. posted by PrincessChida on 04-08-2009

    Ik bedoelde: Het ligt er aan hoeveel iedereen eet. :p

  6. posted by sadiye on 04-08-2009

    dat dacht ik al er staat 10 aardappels hahahahahaha

  7. posted by Rhialto on 16-08-2009

    Ik maak regelmatig roti. Ieder heeft z’n eigen recept natuurlijk maar ik deel m’n ideeen graag.
    Het deeg maak ik meestal de dag ervoor. Dat levert bij het bakken een zachtere roti pannekoek op. In plaats van aardappel gebruik ik gestampte kikkererwten voor de vulling.
    Als ik de kip braad bestrooi ik het met een mengsel van uienpoeder, knoflookpoeder, nootmuskaat en zwarte peper. Dit ruikt zo lekker. Dan voeg ik het water toe en dan pas voeg ik de massala kerrie toe. Oh en voeg ook een lepeltje ketjap toe; dat doet wonderen.

  8. posted by sadiye on 16-08-2009

    hhm bedankt rhialto

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.