Dubbele jamkoekjes
2005-11-15- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: Ongeveer 30 stuks de
Average Member Rating
(3.8 / 5)
16 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 350 gr bloem
150 gr boter
100 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
Half zakje bakpoeder
2 eieren
Verder:
4 el jam naar keuze
3 el mazhar (oranjebloesemwater)
Poedersuiker om te bestrooien
Method
Step 1
Mix boter en suiker tot een cremige massa, waarbij de suiker bijna is opgelost. Voeg de eieren en vanillesuiker toe en mix dit ook goed luchtig. Zeef dan bloem met bakpoeder erboven en kneed dit tot een zacht deeg dat niet meer aan je handen plakt.
Rol het uit en steek er vormpjes uit. Steek uit de helft van de vormpjes in het midden een klein rondje (met een flessendopje bijv.).
Bekleed bakplaten met bakpapier of vet ze in en bak de koekjes op 170 graden in 10-15 minuten. Laat ze wel licht van kleur.
Verwarm ondertussen in een pannetje de jam met de mazhar.
Als de koekjes gebakken zijn af laten koelen. Bestrijk een dicht koekje met wat jam en plak er een koekje met een gaatje bovenop.
Werk ze zo allemaal af en bestrooi ze met poedersuiker.
Ik heb ze twee keer gemaakt met gewoon rondjes en dat vond ik zo saai dus ik dacht ik neem deze keer een figuurtje. Maar die zijn er niet zo mooi uitgekomen helaas.
posted by Classy Lady on 16-11-2005
Prachtig!
posted by nadia on 20-11-2005
nou deze zien er om op te eten uit
posted by ellouisa on 20-11-2005
😀 tnx ladies
posted by niwahoo on 07-05-2006
weet je zeker dat ze lukken
posted by ellouisa on 08-05-2006
ja, anders zet ik ze niet neer. Ik ga geen onvolledige recepten plaatsen of recepten die mislukken. 🙂
posted by amientje on 26-11-2007
maar moet je die mazhar ook gebruiken en wat is dat eigenlijk wand daar heb ik nooit van gehoord
posted by Samira82 on 27-11-2007
mazhar is oranjebloesemwater (sommigen zeggen dat het rozewater is)
Je doet het gewoon bij de jam 😉
posted by jabbad on 28-09-2008
ik heb die koekjes twee keer gemaakt en dat lukt heel goed
posted by sadiye on 22-03-2009
hmmm heerlijk
posted by sadiye on 22-03-2009
hoeveel cm moet het deeg zijn?
posted by sadiye on 18-09-2009
ik heb deze koekjes gisteren gemaakt en ze zijn echt verukkelijk lekker 😀
posted by gewoonmezelf on 21-07-2013
Weet iemand of je de oven moet voorverwarmen? Ik hoop op snel antwoord want ik wil ze maken voor el3ied.