Doublettes
2005-11-12- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(3.5 / 5)
11 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 250 gr bloem
170 gr zachte boter
120 gr poedersuiker
1 zakje vanillesuiker
1 el cacao
Method
Step 1
Roer de boter tot een creme en voeg dan de gezeefde poedersuiker toe. Roer dit erdoor. Dan gezeefde bloem erbij en goed kneden tot je een mooi zacht deeg hebt.
Verdeel het in twee delen. Voeg aan het ene deel het zakje vanillesuiker toe en aan het andere deel de gezeefde cacao.
Maak van elk stuk deeg twee rollen van 2 cm dik . Leg dan een chocoladerolletje en een vanillerolletje naast elkaar.
Leg dan op de chocoladerol een vanillerol en op de vanillerol een chocolade rol.
Rol hier een grote rol van en verpak deze in aluminiumfolie.
Laat dit 1 uur rusten in de koelkast.
Hierna verwarm je de oven voor op 200 graden en snijd je plakjes van 1/2 cm van de rol af (haal het mes af en toe door wat bloem, anders gaat het plakken).
Leg deze op een ingevette of met bakpapier bekleedde bakplaat en bak ongeveer 20 minuutjes.
Laat de rollen wel minstens een uur in de koelkast en gebruik margarine, geen boter voor op brood (dus geen bona ofzo).
posted by sanaa on 28-03-2006
lekker koekjesrecept!mijn comlimenten alleen snap ikniet hoe groot uiteindelijk zo een rol moet worden?nadat je ze om en om hebt gelegd?
posted by ellouisa on 29-03-2006
Niet zo groot, iets van 4 a 5 cm doorsnede denk ik.
posted by azia on 28-01-2007
wat leuk dat ik dit recept tegen kom ik was er heel lang naar opzoek bedankt
posted by ellouisa on 13-05-2007
Goed om te horen azia! Heb je ze al eens gemaakt?
posted by sadiye on 29-11-2008
hmm lekker zeg
posted by hafsoena on 14-03-2009
ziet er lekker uit!
x.
posted by ummsalman on 15-11-2010
Jammer ze zijn helemaal zwart de oven uit gekomen,,ze zagen er zo leuk uit… Ik denk dat 200 graden veel te hoog is en 20 minuten te lang Allahoe Ahlem…zonde van mn tijd eigenlijk