Dorade uit de oven
2005-11-20- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(3.1 / 5)
7 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- Ingredienten (voor 2 personen):
1 dorade
Voor de marinade:
1/2 ui
1 teentje knoflook
1/2 bosje koriander
1 el olie
1 tl paprikapoeder
1/2 tl zwarte peper
1/2 tl zout
1/2 tl komijn
1/2 envelopje saffraan (mespuntje ongeveer)
Voor de tomatensaus:
1 uitje
2 el olie
3 zachte (!) tomaten
1 bosje koriander
1/2 tl komijn
1/2 tl zwarte peper
1 tl paprikapoeder
1 el blanke rozijnen
Eventueel een glaasje water
Aluminiumfolie
Method
Step 1
Maak de vis goed schoon aan binnenkant en buitenkant. Haal de ingewanden eruit en de kop eraf als je die er niet bij wilt.
Meng dan de ingredienten voor de marinade en wrijf hiermee de vis in, ook aan de binnenkant. Laat dit zo lang mogelijk marineren. Fruit ondertussen de ui voor de tomatensaus en snijd de tomaten in kleine stukjes.
Zorg dat je echt zachte tomaten neemt, want ik had een beetje hardere en zo werd het geen echte saus zoals de vorige keer toen ik wel zachte tomaten had.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Neem een ovenschaal en doe hierin de stukjes tomaat, de ui, olie, rozijnen en kruiden.
Meng het goed door elkaar en leg dan de vis erin. zorg dat die ook goed gemengd is met alle kruiden en uien enz.
Bak hem eerst 30 met aluminiumfolie erover in de oven en daarna nog ongeveer 15 minuten zonder folie.
Lekker met brood en een salade.
posted by esje on 08-10-2006
ik hou err niet zo van, maar mijn man vind het heerlijk. Ik doe er garnaaltjes bij en kleine aardappeltjes in 4en gesneden
posted by samira1978 on 24-12-2008
als je de ontvelde tomaten eerst pureert voor je ze gebruikt krijg je wel een echte saus!