Doperwten soep
2009-08-03- Cuisine: Marokkaanse
- Skill Level: Normaal
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 45m
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- - 500 g gedroogte doperwten
- 1\2 tl zout
- 1 tl komijn
- 8 geplette knoflookteentjes
- water
- olijfolie
- cayennepeper
- 1 tl milde peper
Method
Step 1
Giet 1 1/2 liter water in een snelkookpan en breng het aan de kook. Maak de doperwten schoon, was ze en doe de erwten in het kokende water. Voeg zout, komijn en de geplette knoflook toe.Sluit de pan en laat alles 30 minuten koken.Doe het vuur uit en laat de soep koud worden en mix de inhoud van de pan tot je een dikke soep hebt.
Warm de soep opnieuw op en dien de soep op nadat je er milde peper en cayennepeper, overheen hebt gestrooid.Voeg een scheut olijfolie naar smaak toe.
Eetsmakelijk!!
Doperwten soep is lekker met warme turkse brood.
posted by saartje2009 on 03-08-2009
hopelijk vinden julie het lekker
posted by sadiye on 03-08-2009
heb je er geen fotos van?
posted by gerda on 04-08-2009
moeten de erwten niet een nacht in water weken of gebruik je split erwten
posted by saartje2009 on 09-09-2009
Ik gebruik spliterwten
posted by saartje2009 on 24-10-2009
Ik heb er wel foto van maar er staat een kruisje jmmr k nog x probern okie
Groetjes