Dadels – Cocos koekjes
2006-10-18- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 40/60
Average Member Rating
(4.7 / 5)
53 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- Voor het deeg
300 gram boter smelten.
1 ei
1 kilo meel
drie eetlepels suiker
Voor de vulling
500 gram dadels ontpitte dadels (of kant en klare dadelpasta).
200 gram gemalen amandelen (met schil en al) maal het tot kleine stukjes
2 eetlepels poedersuiker
1 eetlepel kaneel
2 eetlepels mazhar
Method
Step 1
Voor het deeg;
meel in een bakje boter ei suiker even mengen dan lauw/warm water erbij voegen en kneden tot het een soepel deeg wordt.Kneed het deeg goed door.Verdeel het in 4 bollen en doe elke bol in ene plasti zakje
De vulling;
ontpit de dadels. Maal de dadels in een keukenmachine tot een pasta (of doe de dadels in een stoompan, en stoom het tot een pastavoeg de suiker kaneel en nootjes toe tot de pasta. Voeg de mazhar toeje moet nu met de pasta lange sigarenrollen kunnen maken.
Pak 1 bol deeg en rol met een deegroller het een beetje uit op een met bloem bestuifde tafel.Snij het in 3 stukken. Doe 1 stuk door de pastamachine (allerdunste niveau)
Leg de dunne plak dege op tafel. Leg er de lange dadelrol op.
Rol het deeg over de dadelrol. Snij het overtollige deeg weg. Snij nu de rol in shuine stukjes (net als stokbrood) snij niet te groot.
Leg de stukjes op een bakplaat die bekleed is met bakpapier
Bak de koekjes in ene oven op 200 graden.Laat de koekjes afkoelen als ze gaar zijn
Smelt ondetrussen de witte chocolade. Rol vervolgens de koekjes door de chocolade en vervolgens door de coco’sKlop de overtollige cocos van de koekjes af. Zorg dat je aan de zijkanten wel de dadel kan blijven zien.
1 tip gebruik witte chocoladepasta van duo penotti:die smelt snel en brokkelt niet!
dit deeg is ook het deeg van ka3b legzhal.
AlS HET ME LUKT ZAL IK DAARVAN OOK EEN RECEPT PLAASTEN.
posted by ellouisa on 18-10-2006
ziet er lekker uit meid!
posted by Mark on 18-10-2006
Ze zien er heerlijk uit, wat is de naam van dit recept en uit welk land komt dit oorspronkelijk?
Op mijn werk heb ik maandag een lunch ter ere van het suikerfeest. Ik vind het leuk om zelf ook iets te maken is dit recept daarvoor geschikt?
posted by samya on 19-10-2006
Zien er lekker uit ga ze zaterdag inchallah maken 😮
posted by sihamkleuter on 19-10-2006
J amark, z ezijn wel geschikt. aleen is De naam weet ik niet (het is nioet echt een traditioneel koekje, maar meer een moderne versie op de andere dadelkoekjes. Maar als je echt een traditioneel marokkaans koekjes wil, dan zou je de ka3k kunnen maken, is nog makkelijk ook. (ne doro de anijszaad en venkelzaad, heel apart qua smaak!
succes
posted by gelderse on 19-10-2006
Ik ken deze koekjes wel alleen bedek ik ze altijd met poedersuiker i.p.v cocos. Zover ik weet heet het bij ons (in Tanger) gewoon 7elwa del tmar.
posted by Mark on 20-10-2006
Bedank voor de reacties, ik ga ze zondag bakken. Ik laat weten hoe het is geworden.
posted by sihamkleuter on 20-10-2006
Gelderse dit is niet 7elw del tmar (ookal zit er wel tmar in) Di emet poedersuiker, heeft ander soort deeg (echte koekdeeg) en inderdaad met poedersuiekr. Deze koekjes hebben het deeg van laka3b. Dus een variant op 7elwa djel tmar
posted by Mark on 23-10-2006
Ze zijn erg goed gelukt en waren erg lekker. Ik heb als variant 1/3 met witte-, 1/3 melk- en 1/3 purechocolade gemaakt. We hebben een leuke lunch gehad.
Bedankt voor het recept!
posted by libeluli on 02-01-2007
salam sihamkleuter, ik woon nog in tbuitenland, maarinshallah over 1 maand terug, waar koop ik die pastamachine , alvast hel erg bedankt, deze koekjes lijken me heeerlijk
posted by aicha_ on 27-06-2007
Ik heb het 2 keer geprobeert En Het is Heerlijk..
Ik raad jullie aan Om het te proberen.
Succes
posted by nan_adu on 20-03-2009
Hallo Sihamkleuter,
Hierboven geef je aan dat dit Ke3b Leghzal deeg is en dat er ook een andere deegsoort is. Heb jij daar ook het recept van?
Alvast hartstikke bedankt!
posted by sadiye on 20-03-2009
hmmm
posted by faffie on 12-05-2009
ik hebt gemaakt dat zijn zo lekker echt