Loader

Dadelkoekjes – cake

2008-10-08
  • Servings: 1
  • Prep Time: 20m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.5 / 5)

3.5 5 4
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

4 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mars cupcakes

    Mars cupcakes

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Deeg:
    * 150 gram boter
    * 50 gram margarine
    * 2 zakjes vanillesuiker
    * 250 gram meel
    * 8 eieren
    * een beetje oploskoffie
    Dadelmengsel:
    * 2 kilo dadels
    * 1 snufje kaneelpoeder
    * 10 gram arabische gom (poeder)
    * 1 snufje nootmuskaat
    * 1 theeglas rozenwater.
    Hulpmiddelen:
    mengkom,
    stoom-of couscouspan,
    rechthoekig-plat bakblik.

Method

Step 1

Meng de boter en margarine in een ruime kom. Voeg vanillesuiker, meel en 7 eieren toe. Kneed dit goed door elkaar, zodat je een gelijkmatig deeg krijgt.Rol het deeg uit met een deegroller en rol dit deeg vervolgens weer op tot een rol.Laat het deeg 15 minuten in de koelkast rusten. Breng in een stoom-of couscouspan water aan de kook.Ontpit de dadels en leg ze in het bovenste deel van de couscous/stoompan. Zet er een deksel op en laat het ongeveer 10 minuten stomen. Stop de gestoomde dadels in een foodprocessor en voeg daarbij het kaneelpoeder, de arabische gom en de nootmuskaat. Mix het geheel goed door elkaar. Voeg daarna het rozenwater toe en mix weer goed.

Bereidingswijze:
Haal het deeg uit de koelkast en verdeel het in twee gelijke stukken. Rol een stuk deeg goed uit in de juiste maat van het bakblik. Hetzelfde doe je met het tweede stuk deeg. Bedek het rechthoekige bakblik met bakpapier. Bedek dan het bakblik met een lap deeg. Zorg ervoor dat het goed recht ligt in het bakblik. Spreidt er vervolgens het dadelmengsel over uit met een spatel of de achterkant van een lepel;zorg ervoor dat je een gelijkmatige laag uitspreidt. Bedek tot slot het geheel met de andere lap deeg. Klop een ei met een beetje oploskoffie op met een vork. Strijk dit mengsel met een kwastje uit over het deeg. Plaats het bakblik 15 minuten in de diepvries. Haal het bakblik uit de vriezer en snijdt het deeg in ruiten. Leg die op een bakplaat en bak ze 15 minuten in een voorverwarmde oven op 220 C.

Deel dit recept met anderen

Comments (4)

  1. posted by bloemetje* on 26-10-2008

    Hoe krijg je zo een mooi patroon op de boven kant ? en blijft de dadelvulling goed aan het deeg kleven ?

  2. posted by sadiye on 26-10-2008

    nadat je de ei en de oploskoffie erop heb gesmeerd doe je met de je vork strepen maken dan krijg je patroon.ja de dadels blijven eraan plakken.

  3. posted by Safa on 22-11-2008

    hallo,
    Wat is Arabische gom en kun je dat gewoon kopen bij een Marokkaanse winkel?

    alvast bedankt voor het antwoord!

  4. posted by sadiye on 22-11-2008

    ik heb het nooit gebruikt kan ook zonder ik denk dat je het wel kan kopen in marokkaaanse winkels.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.