Dadelkoekjes
2006-10-03- Cuisine: Marokkaanse
- Course: Dessert
- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(3.8 / 5)
63 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Koekjes met dadels; de foto is van ceuta zij heeft de koekje gemaakt en de foto hier op tajine.nl geplaatst, maar ik denk dat ze het recept vergeten is erbij te zetten. Ik zal even mijn versie van het recept erbij zetten. Ze komen er dan uit te zien als deze foto.
Ingredients
- - 250 gr boter. (
- 200 gr gemalen suiker
- 2 Marokkaanse theeglaasjes olie
- 2 eierdooiers.
- ½ zakje bakpoeder
- meel, mengen tot je een goeie deeg hebt.
Vulling:
- 500 gr dadels, ontpitten, stomen, en malen.
- 200 gr gebakken en gehakte amandelen
- 1 tl kaneel
- 1 el mazhar
Method
Step 1
maak een soepel deeg.
maak van de vulliing allemaal kleine balletjes (of langwerpig als je de koek langwerpig wil hebben.
Maak kleine platte rondjes van het deeg, doe er een beetje vulling in. maak het dicht, en maak met een knijpertje (of vork) figuurtjes rond om.
Ik heb een speciale vorm die je op de rondjes drukt dan komt die vorm erop, dus als je zo een vrom hebt is dat ideaal.
bak ze af in een oven op 200 graden de koekjesworden niet echt rood, blijven eenbeetje wit)
wentel ze daarn in poedersuiker
eet smakelijk!
Er is ook nog een andere versie (smid en dan gebakken in olie, makrout) en 1 versie met chocolade (witte0 en kokos. Die laatste is apart en lekker, zal ik ook binnenkort plaatsen
posted by miss france on 04-10-2006
hmm lekker, bedankt voor de moeite kleuter…
posted by IJARMOUASSTYLO* on 22-12-2006
lijkt me lekker hoor,
dankje:D
posted by oemyahya on 26-11-2007
je kunt de dadel vulling ook kant en klaar kopen bij de marokkaanse winkel
posted by superkok on 16-12-2007
oja, dat wist ik niet eens ik kijk wel…… dank je wel hoor
posted by jabbad on 28-09-2008
bedankt voor recept