Crostinis met tonijntapenade
2005-10-05- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 6
- Prep Time: 5m
Average Member Rating
(4.7 / 5)
3 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 1 stokbrood
1 teentje knoflook
3 eetlepels olijfolie
2 bosuitjes
1 potje zwarte olijven zonder pit (250 ml)
2 eetlepels kappertjes
2 blikjes tonijnstukjes in water (a 80 g)
2 ansjovisfilets (blikje a ca. 50 g)
Materialen:
- staafmixer of keukenmachine
Method
Step 1
Grill voorverwarmen. Stokbrood in plakjes snijden. Teentje knoflook uitknijpen, mengen met 2 eetlepels olie en stokbrood ermee besprenkelen.
Bosuitjes in ringetjes snijden. Olijven, kappertjes en tonijn laten uitlekken en samen met ansjovis en rest van olie pureren in keukenmachine of met staafmixer.
Bosui door tapenade scheppen.
Stokbrood onder grill in ca. 2 minuten goudbruin roosteren (= crostini's).
Tapenade op smaak brengen met zout en peper. Tapenade serveren op crostini's.
i.p.v. crostini’s kan je marokkaans of Turks brood gebruiken
posted by MADAME CUISINE on 06-10-2005
Dat ziet er lekker uit, zal mijn zwager wel lekker vinden.
Zal ik na de ramadan een keer voor hem maken.
posted by lella couzina on 08-06-2008
EN HET IS OOK NOG EENS LEKKER MAKKELIJK
posted by oemyahya on 05-03-2009
heb het net gemaakt, smaakte niet lekker!!
posted by Lalakifech on 05-04-2009
Ik wil het ook Inchallah gaan proberen.
Maar wat zijn kappertjes?