Couscous salade
2005-10-04- Cuisine: Marokkaanse
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 30m
Average Member Rating
(4 / 5)
8 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 1/2 pak couscous (à 400 g)
3 eetlepels olijfolie
1 1/2 citroen
zout
een hele komkommer
10 cherytomaten
1 rode paprika
3 bosuitjes
1/2 zakje verse munt (à 15 g)
200 g feta (kaas)
peper
Method
Step 1
Bereiden Couscous in ruime kom doen en er ca. 3 dl kokend water over schenken. Olie, sap van 1/2 citroen en zout toevoegen.
Couscous 5 minuten laten wellen. Intussen in pan met weinig water en zout, in vergiet afspoelen met koud water en laten uitlekken.
Met vork couscous tot losse korrels roeren. Couscous laten afkoelen, regelmatig omscheppen. Paprika wassen, schoonmaken en in kleine stukjes snijden.
Bosui in ringetjes snijden. Feta in blokjes snijden. Muntblaadjes fijnsnijden. Tweede citroen schoonboenen en in partjes snijden.
komkommer in kleine stukjes snijden, Cherytomaatje halveren Nabereiden bosui, deel van paprika, munt en feta, komkommer en tomaten door afgekoelde couscous roeren.
Op smaak brengen met zout, peper en olijfolie, azijn en een beetje citroensap.
Garneren met citroenpartjes, rest van paprika, feta en munt.
Tip Serveer deze couscoussalade eens in bootjes van ijsbergsla of garneer de salade met olijven of doe er tonijnstukkjes doorheen ( uit blik )
posted by tara29 on 04-10-2005
dames dit moet jullie echt een keer uitproberen het is zalig!
posted by sihamkleuter on 05-10-2005
mijn man i sgek op couscous, du swaarschijnlijk ook hier op. ik ga het uitproberen en ik laat het je weten
posted by soulfa on 05-10-2005
Ik heb vaker gehoord dat coouscous salade lekker is, ik ga het zeker een keer uit proberen.
posted by MADAME CUISINE on 05-10-2005
ik zal het zeker een keer maken, zou het ook lekker zijn als je er kleine stukjes kip door doet.?
dus kip/cous-cous salade?
posted by tara29 on 05-10-2005
ik maak heel vaak couscoussalade
je kan er alles doorheen gooien wat je lekker vind, als het maar koud gegeten kan worden!
posted by chefkokkin on 08-10-2005
ziet er goed uit!
maar als je de couscous in een pan met water doet moet je dan de cirtoen sap erbij doen als het uitgelekt is of als het nog in het water zit?
posted by tara29 on 10-10-2005
Ik doe het zelf als
als de couscous droog is doe ik er
olijfolie en citroen, azijn overheen en breng je het op smaak met zout en peper
posted by kipmetzitoen on 18-09-2008
Leuk, al je gerechten komen van Albert Heijn.nl vandaan…heb ze daar ook gezien wat een toeval
posted by $ouhailla. on 13-09-2009
het is echt lekker, maar dan ook met andere recepten.