Loader

Couscous salade

2005-10-04
  • Servings: 1
  • Prep Time: 30m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 8
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

8 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

  • Ibawen marmita - Marokkaanse bonen met lamsvlees

    Ibawen marmita – Marokkaanse bonen met lamsvlees

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 1/2 pak couscous (à 400 g)
    3 eetlepels olijfolie
    1 1/2 citroen
    zout
    een hele komkommer
    10 cherytomaten
    1 rode paprika
    3 bosuitjes
    1/2 zakje verse munt (à 15 g)
    200 g feta (kaas)
    peper

Method

Step 1

Bereiden Couscous in ruime kom doen en er ca. 3 dl kokend water over schenken. Olie, sap van 1/2 citroen en zout toevoegen.

Couscous 5 minuten laten wellen. Intussen in pan met weinig water en zout, in vergiet afspoelen met koud water en laten uitlekken.

Met vork couscous tot losse korrels roeren. Couscous laten afkoelen, regelmatig omscheppen. Paprika wassen, schoonmaken en in kleine stukjes snijden.

Bosui in ringetjes snijden. Feta in blokjes snijden. Muntblaadjes fijnsnijden. Tweede citroen schoonboenen en in partjes snijden.

komkommer in kleine stukjes snijden, Cherytomaatje halveren Nabereiden bosui, deel van paprika, munt en feta, komkommer en tomaten door afgekoelde couscous roeren.

Op smaak brengen met zout, peper en olijfolie, azijn en een beetje citroensap.

Garneren met citroenpartjes, rest van paprika, feta en munt.

Tip Serveer deze couscoussalade eens in bootjes van ijsbergsla of garneer de salade met olijven of doe er tonijnstukkjes doorheen ( uit blik )

Deel dit recept met anderen

Comments (9)

  1. posted by tara29 on 04-10-2005

    dames dit moet jullie echt een keer uitproberen het is zalig!

  2. posted by sihamkleuter on 05-10-2005

    mijn man i sgek op couscous, du swaarschijnlijk ook hier op. ik ga het uitproberen en ik laat het je weten

  3. posted by soulfa on 05-10-2005

    Ik heb vaker gehoord dat coouscous salade lekker is, ik ga het zeker een keer uit proberen.

  4. posted by MADAME CUISINE on 05-10-2005

    ik zal het zeker een keer maken, zou het ook lekker zijn als je er kleine stukjes kip door doet.?
    dus kip/cous-cous salade?

  5. posted by tara29 on 05-10-2005

    ik maak heel vaak couscoussalade
    je kan er alles doorheen gooien wat je lekker vind, als het maar koud gegeten kan worden!

  6. posted by chefkokkin on 08-10-2005

    ziet er goed uit!
    maar als je de couscous in een pan met water doet moet je dan de cirtoen sap erbij doen als het uitgelekt is of als het nog in het water zit?

  7. posted by tara29 on 10-10-2005

    Ik doe het zelf als
    als de couscous droog is doe ik er
    olijfolie en citroen, azijn overheen en breng je het op smaak met zout en peper

  8. posted by kipmetzitoen on 18-09-2008

    Leuk, al je gerechten komen van Albert Heijn.nl vandaan…heb ze daar ook gezien wat een toeval

  9. posted by $ouhailla. on 13-09-2009

    het is echt lekker, maar dan ook met andere recepten.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.