Loader

Couscous met kip

2011-11-02
  • Servings: 1
  • Prep Time: 5m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

  • Ibawen marmita - Marokkaanse bonen met lamsvlees

    Ibawen marmita – Marokkaanse bonen met lamsvlees

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Voor de jus:
    2 kleine kipjes (in Marokko worden die kleintjes h'mamat genoemd, maar 't zijn geen duiven)
    1 grote ui
    2 a 3 saffraanhaartjes
    2 tl nootmuskaat
    2 tl kardemom
    100 tot 200 gr dadels
    hele amandelen; geschild in olie gebakken
    Voor de couscous:
    500 gr. couscous
    argan olie (deze heeft een geurig karakter)
    kaneel
    rozenwater
    blanke rozijnen; gewassen

Method

Step 1

De amandelen bakken in olie. Je kan beter gepelde witte amandelen kopen omdat het je veel werk bespaart.

In een pan met olie: de kipjes, ui,   saffraanhaartjes, nootmuskaat, kardemom goed overelkaar wrijven en op de gebruikelijke manier koken. Zorg dat je jus overhoudt voor de couscous later.

De couscous een paar keer stomen in de couscouspan.

Bij de derde keer (of wanneer je voelt dat ie bijna goed is), voeg je de rozijnen toe en stop je de couscous voor de laatste keer terug in de stoompan.

De gestoomde couscous met de hand losmaken, 1 tl kaneel en 1 tl rozenwater mengen en toevoegen. Even omscheppen, argan olie (hoeveelheid naar smaak) eroverheen sprenkelen en weer omscheppen.

De dadels half opensnijden, de pitjes eruit halen en de gebakken amandelen erin stoppen. Wat amandelen achter de hand houden voor aparte decoratie.

Een deel van de couscous in een mooie schaal doen en wat jus erover heen sprenkelen. Weer een laagje couscous en dan de kipjes erboven schikken. De rest van de jus er overheen (maar niet te veel anders wordt 't te nattig)

Rondom de schaal maak je om en om vertikale lijntjes/rijtjes van kaneel en gevulde dadels.

De rest van de losse amandelen in de lege vakjes tussen de rijtjes kaneel en gevulde dadels over je schaal versieren.

Deel dit recept met anderen

Comment (1)

  1. posted by Elamira on 17-02-2006

    Weet iemand hoe ik deze kan verwijderen. Ik heb een hele tijd zitten klooien en toen kreeg ik een melding en daarna zag ik dat ie was toegevoegd maar zonder de aanpassingen en moest ik opnieuw inloggen. Ik heb hem nu op opnieuw ingevoerd waardoor deze overbodig wordt. Kan beheer het anders verwijderen. Bvd.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.