Loader

Cous-cous met uiene en rozijnen

2011-09-16
  • Servings: 1
  • Prep Time: 5m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 6
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

6 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 1 grote kip
    1 ui
    paar takjes kesbour/ma3dnous
    een scheutje olie
    1 theelepel peper
    1 theelepel kaneel
    halve theelepel gember
    halve theelepel ras elkhanout
    klein beetje nootmuskaat
    saffraan
    Voor de uien/rozijnen
    8 uien
    250 gram rozijnen
    beetje saffraan
    suiker
    kaneel
    laagje olie, heel weinig!
    snufje zout

Method

Step 1

  • BEREIDINGSWIJZE COUS-COUS
  • Doe de couscous in een grote teil.
  • Voeg het water toe en dek de couscous af.
  • Laat de couscous voor ongeveer 15 minuten weken.
  • Zet ondertussen de stoompan op het vuur.
  • Haal met je handen de korrels los todat de couscous niet meer plakt.
  • Roer 3 eetlepels zonnebloemolie en zout door de couscous.
  • Vorm een bergje in de pan en zet deze boven de onderstepan, en laat de couscous 20 minuten, afgedekt koken.
  • Na 20 minuten, doe je de couscous weer in de teil.
  • Haal met een vork de korrels uitelkaar en los, kijk uit het is erg warm.
  • gooi 2 bekers koud water in scheutjes over de couscous en roer met je handen.
  • Dek het af en laat het voor 15 minuten staan.
  • Stoom de cous-cous weer voor 20 minuten.
  • Na 20 minuten, doe je de couscous weer in de teil.
  • Haal weer met een vork de korrels uitelkaar en los, kijk uit het is erg warm.
  • gooi 1 beker koud water in scheutjes over de couscous en roer met je handen.
  • Laat het voor de laatste keer weer voor 20 minuten stomen.
  • Daarna haal je het weer met je handen/vork uitelkaar en doe dan de boter door de korrels totdat deze gesmolten is.

 

  • Bereidingswijze saus kip met uien en rozijnen

 

  • Snij de kip in stukken of door de helft
  • doe een scheut olie in de pan.
  • braad de kip even zacht aan
  • snij de ui in blokjes en voeg deze bij de kip
  • kruid het geheel en zet het vuur laag.
  • Voeg net zoveel water toe, tot de kip onderstaat.
  • Laat dit op een middel vuurtje garen.
  • Voeg extra water, zo nodig.

 

  • Pel de uien en snij deze door 2-en.
  • snij de helften in reepjes.
  • doe een klein laagje olie in een (koeke)pan
  • laat de uien glazig worden en kruid met de kaneel, zout, suiker, laat dit carameliseren.
  • Week de rozijnen, of kook ze 5 minuten in water.
  • Laat de rozijnen uitlekken en voeg ze bij de uien in de koekepan.

 

OPdiening van het bord

  • Doe de warme cou-scous in een grote diepe schaal.
  • Maak er een berg van en idruk eht in de midden een beetje in.
  • Laat de saus goed heet worden.
  • Schep met een soeplepel saus over de couscous.
  • Leg de kip in het midden.
  • Verwarm de uien/rozijnen en schep dit rondom de kip heen.
  • Voeg eventueel meer saus aan de couscous

Deel dit recept met anderen

Comments (7)

  1. posted by nour on 24-03-2006

    het klinkt heel lekker

  2. posted by Rahma on 24-03-2006

    mjam.. hier ben ik zoooooo gek op he:D

  3. posted by Mela on 24-03-2006

    Bedankt!

  4. posted by Reda mziewen on 29-09-2006

    het is mij niet gelukt, heb alles gedaan wat er stond maar het was niet te vreten. er zat gewoon geen smaak aan…

  5. posted by kadilin on 03-01-2008

    BISMILLAH,
    weet je wat ook lekker is? Bij de uiensaus in plaats van suiker een volle eetlepel honing doen jammmmmmmmie

  6. posted by HanaTanie on 29-09-2008

    het klinkt niet alleen lekker het is lekker tbarkellah 3liek!

  7. posted by darih007 on 17-04-2012

    Allah 3tik a saha! Ik heb het gemaakt en het was lekker. Had het wel een beetje koud geserveerd hahaha! Maar ze vonden het heerlijk 😉

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.