Courgetterolletjes met tonijn
2005-10-29- Cuisine: Mediteraanse
- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 6
Average Member Rating
(4.5 / 5)
14 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 2 courgettes
2 eetlepels olijfolie
1 blikje tonijn op water (185 g), uitgelekt
2 eetlepels mayonaise
1/2 zakje verse dille (a 15 g)
2 eetlepels kappertjes (potje), fijngehakt
versgemalen zwarte peper
Materialen
cocktailprikkers, grillpan, staafmixer of keukenmachine
Method
Step 1
Grillpan voorverwarmen. Elke courgette met groot scherp mes in de lengte in 6 dunne plakken snijden. Plakken aan beide kanten met olie bestrijken. In grillpan plakken courgette in 3-4 min. bruin en gaar grillen, halverwege keren.
Laten afkoelen. In keukenmachine of met staafmixer tonijn met mayonaise pureren. Enkele takjes dille voor garnering apart houden, rest van dille fijnsnijden en met kappertjes door tonijnmengsel scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Plakken courgette droogdeppen en dun met tonijnmengsel bestrijken. Plakken voorzichtig oprollen en met cocktailprikkers vastzetten. Rolletjes rechtop op schaal zetten en garneren met apartgehouden dille.dames…hiermee steel je de show! Het lijkt op een culinair hoogstandje terwijl het zo Simpel te maken is!
posted by ellouisa on 29-10-2005
lijkt me erg lekker 🙂
posted by saadia29 on 30-10-2005
Ziet er inderdaad lekker uit:)
posted by mouad2310 on 15-12-2005
Hoe zijn ze het lekkerst? warm of koud?
Ik vind dit een geweldig recept voor oudejaarsavond leuk en gezellig. Bedankt voor de tip.
posted by mouad2310 on 15-12-2005
Hoe zijn ze het lekkerst? warm of koud?
Ik vind dit een geweldig recept voor oudejaarsavond leuk en gezellig. Bedankt voor de tip.
posted by mouad2310 on 15-12-2005
Hoe zijn ze het lekkerst? warm of koud?
Ik vind dit een geweldig recept voor oudejaarsavond leuk en gezellig. Bedankt voor de tip.
posted by MAMAKE2006 on 05-08-2006
Ik heb dit vandaag gemaakt maar dan met kefta 🙂 lekker.
posted by MADAME CUISINE on 06-08-2006
Bessaha, bollebuik!!
posted by MAMAKE2006 on 10-08-2006
grapjas!!
posted by kadilin on 07-01-2008
ziet er chique uit , daar kan je mee voor de dag komen Ga ze zeker maken en laat nog wel weken of het is gelukt
posted by kadilin on 14-01-2008
heb ze gisteren gemaakt, ik had visite en had grote vissen gemaakt in de oven en dit als bijgerecht geserveerd . lekker , gemakkelijk en chiqie
posted by sennae on 09-03-2008
zou je het ook in de oven kunnen doen maar dan met gehakt??