Cocoscake
2007-03-17- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(4.3 / 5)
8 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 500 gr suiker
2 zakjes vanillesuiker
1 zakje bakpoeder
250 gr bloem
250 gr smida
150 a 200 gr kokos
4 eieren
300 ml olie
600 ml melk
ong een eetlepel kleurstof
voor decoratie : witte chocopasta en nog meer kokos
Method
Step 1
doe de smida em cocos met de melk in een kom roer dat goed doorelkaar
meng de (vanille)suiker en de olie klop daareen voor een de eieren door totdat het een luchtig geheel is flink doorkloppen.
meng beetje voor beetje het cocos mengsel erdoorheen, als dat een geheel is schep je hier gezeefde bloem en bakpoeder doorheen.
verdeel het mengsel in tweeën en doe er in een helft de kleurstof doorheen.
verdeel het dan om en om in een ingevette en bebloemde bestillablik en dan 45 a 55 min in de oven op ong 160 c hetelucht ( 180 C gewone oven) als ie afgekoeld is witte chocopasta smelten en erover smeren en dan nog wat cocos eroverheen strooien
posted by saneffa on 17-03-2007
oh heerlijk meid ziet er lekker uit.
posted by sjaahida on 18-03-2007
dank je. ik vind m zelf ook wel lekker 😉
posted by sousi on 25-03-2007
is dat niet teveel suiker!!!
posted by sousi on 25-03-2007
kan je het ook gewoon mixen met een mixer
posted by sousi on 25-03-2007
nog een vraagje hoe groot is dat bakblik ik heb er 1 maar die is wel heel groot moet ik die gebruiken!!! groetjes sousi
posted by sjaahida on 27-03-2007
nee het is precies genoeg suiker meestal is meel ( hier dus smida en bloem ) en suiker een gelijke hoeveelheid . ja kan ook gewoon een mixer gebruiken , is makkelijker maar ik ben ouderwets hihi mijn bakblik is 30cm dus ook behoorlijk groot dus gebruik maar zou ik zeggen groetjes terug 😉
posted by amientje on 27-09-2007
echt heerlijk bedankt voor het recept
posted by sjaahida on 17-03-2008
dank je wel meid, ( sorry voor de late reactie, maar ik ben erg lang niet meer geweest :$ )
posted by missrespectrdam on 04-10-2008
wat voor smida is dat?
posted by khadija09 on 06-10-2008
ik heb hem gisteren gemaakt maar is mislukt van buineten ziet heel goed uit maar van binnen is nog half deeg weten julli hoe diet komt al vast bedankt.
posted by ummsalman on 03-12-2008
ik heb een vraag over die kleurstof, ik ben al heel lang op zoek naar kleurstof maar overal zit smaak aan? weet iemand waar je ook smaakloze kleurstof kunt kopen?
posted by sjaahida on 26-12-2008
@ misrespectrdam: de smida die ik meestal gebruik is midden of fijn…
@ khadija09 : Ik weet echt niet wat je fout gedaan hebt, misschien heb je een te kleine vorm gebruikt zodat de cake niet goed kon rijzen. Ik gebruik een bestillablik van 30cm doorsnee… anders zou je kunnen proberen je over iets lager te zetten en dan 15 min langer in de oven..
@ ummsalman: ik haal altijd die flesjes bij de toko/ surinaamse winkel…
Je hebt daar flesjes met smaak en je hebt daar ook kleurstof zonder smaak.
posted by selwa29 on 01-01-2011
ik ga hem van de week maken incha-allah hou wel van kokos cake. maar nooi zelf gemaakt dus incha-allah lukt het mij. groetjes
posted by selwa29 on 02-01-2011
ik kon niet wachten ik heb ze vandaag gemaakt en ze is gelukt joepie. ze is overheerlijk. sebiet met een tasjes muntthee lekker genieten. bedankt voor dit recept groetjes