Cocosballetjes met confiture
2005-10-31- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 5m
Average Member Rating
(4.2 / 5)
32 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- Wat heb je hiervoor nodig:
700 gram bloem
4 eieren
1/2 glas gesmolten roomboter
250 gram poedersuiker
1 zakje bakpoeder
1 zakje vanillesuiker
aardbeienjam of gelei (zonder grote stukken erin)(ook abrikozenjam is heel geschikt)
400 gram gemalen kokos.
Method
Step 1
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden C.
Vermeng in een grote kom de geklopte eieren, de gesmolten boter en de poedersuiker met elkaar.
Voeg er beetje bij beetje de bloem, het bakpoeder en de vanillesuiker aan toe. Vermeng alles goed met je handen door elkaar.
Maak van het deeg kleine balletjes ter grootte van een walnoot, druk ze iets plat aan één kant en leg ze op een bakblik. Bak ze ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat ze vervolgens goed afkoelen.
Maak de aardbeien- of abrikozenjam warm in een pannetje, giet het in een diep bord. Doop de platte kant van één koekje in de jam en plaats de platte kant van een ander koekje daar weer tegenaan zodat je één geheel krijgt. Doop die weer aan alle kanten in de warme jam en rol het geheel door de gemalen cocos.
Lekker bij een glas hete Marokkaanse mintthee.
posted by pareltje on 31-10-2005
als ik deze koekjs zie moet ik altijd aan vroeger denken,omdat mijn moeder ze toen altijd maakte.
posted by Annie on 01-11-2005
wij ook hahahaha
posted by miss_rif22 on 04-11-2005
hahahahahah ja die kende me moeder toen alleen dus dat was elke elhied het zelfde!! hahahahah nu gelukkig niet
posted by saadia29 on 06-11-2005
hahaha bij ons dus ook altijd.
Maar ze blijven lekker, ondanks de vele soorten die men nu allemaal maakt:)
posted by jdidiya on 21-11-2005
Ik heb ze gemaakt ze zijn zo lekker bedankt daar voor gr
posted by prinses nisrin on 05-01-2006
hoeveel gram zit er in een glas?
graag reactie ik wil ze maken met oferfeest! liefs nisrin!
posted by samira24 on 26-01-2006
hey een vraagje worden deze heel zacht.
want ik heb een tijdje zo een soort koek op en die smolten gewoon in je mond weet je mischien of die het zijn thanx
posted by sami on 23-05-2006
hoi hoi ik heb ze vandaag gemaakt en ze zijn geluk.en heerlijk en makelijk.dankjewel
posted by zina22 on 25-08-2006
salam ik heb ff een vraagje wat voor glas bedoel je?alvast bedankt
posted by **noura** on 13-10-2006
Dat zou ik ook wel willen weten insha’Allah
posted by sadiye on 27-11-2008
hmm ik ga deze zeker een xtje maken is zoo lekker met abrikozenjam ik ben er gek op
posted by sadiye on 27-11-2008
ik ben deze nu maar aan het maken ik het er trek in gekregen 😀
posted by martine on 11-06-2009
wat is de inhoud van je glas
bedankt alvast
posted by cest_moi on 20-01-2010
Ik heb deze koekjes gemaakt, maar ik vind ze toch nog te hard. Deze koekjes horen gewoon lekker zacht te zijn!! Welk ingredient zou ze eventueel zachter maken?
Groetjes cest_moi
posted by martine on 24-08-2010
ik heb de koekjes vorig jaar met suikerfeest gemaakt en dit jaar ga ik ze zeker weer maken
echt een super goed recept, bedankt
posted by timmie on 13-06-2012
wat is de inhoud van een glas
bedankt