Loader

Citroenduo s

2009-09-15
  • Servings: 1
  • Prep Time: 25m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.9 / 5)

3.9 5 10
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

10 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

    Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

  • Mars cupcakes

    Mars cupcakes

  • Banoffee taartjes - taartjes met banaan en karamel

    Banoffee Taartjes – taartjes met banaan en karamel

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Voor de cakelaag:
    *125 gram roomboter
    *40 gram poedersuiker
    *150 gram bloem
    Voor de citroenflanlaag
    *3 eieren
    *35 gram bloem
    *130 gram suiker
    *2 koffielepels geraspte citroenschil
    *125 ml citroensap

Method

Step 1

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Beleg een vierkante bakvorm met bakpapier.

Mix de zachte roomboter in een kom met het poedersuiker tot een gladde creme.
Werk er de bloem doorheen.
Schep dat beslag in de bakvorm.
Bak de cakelaag ongeveer 15 minuten in de oven lichtbruin.

Mix in een kom de eieren, de suiker, de bloem, de geraspte citroenschil en het citroensap tot een samenhangende massa.
Schep de citroenmassa op de nog hete cakelaag in de bakvorm en bak het geheel nog ongeveer 20 minuten.
Het gebak is klaar als het stevig aanvoelt.

Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
Snijd, als het gebak helemaal is afgekoeld, in blokjes en bestrooi die dik met poedersuiker.

Deel dit recept met anderen

Comments (11)

  1. posted by martine on 15-09-2009

    mmmmmmmmm lekker

  2. posted by nadia12 on 15-09-2009

    masha allah!!! dat ziet lekker uit. dit ga ik zeker proberen op hoeveel graden doe jij de oven??

  3. posted by sadiye on 15-09-2009

    180 graden staat er ook boven 😉

  4. posted by sjaahida on 16-09-2009

    ziet er lekker uit en je kan de flanlaag denk ik ook wel vervangen door een mangolaag, ipv citroensap mangosap uit pak gebruiken….

  5. posted by sadiye on 16-09-2009

    ja kan wel denk ik

  6. posted by koken20 on 17-09-2009

    ejj sadiye heb je echt knap gedaan 🙂
    ik ga het zkkr een keer proberen meschien nog voor het suikerfeest
    groetjes koken20

  7. posted by sadiye on 19-09-2009

    ok 😉

  8. posted by nourwassim on 29-09-2009

    mmmmmmmm lekker knap gedaan zeg

  9. posted by Moussie on 18-10-2009

    heeft iemand dit recept al uitgeprobeerd?

  10. posted by tasss00 on 19-10-2009

    ik heb het vandaag geprobeerd maar blijft die nat van binnen

  11. posted by loebna74 on 22-03-2012

    hallo moet er geen bakpoeder door heen

    groetjes

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.