Citroenduo s
2009-09-15- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 25m
Average Member Rating
(3.9 / 5)
10 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- Voor de cakelaag:
*125 gram roomboter
*40 gram poedersuiker
*150 gram bloem
Voor de citroenflanlaag
*3 eieren
*35 gram bloem
*130 gram suiker
*2 koffielepels geraspte citroenschil
*125 ml citroensap
Method
Step 1
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Beleg een vierkante bakvorm met bakpapier.
Mix de zachte roomboter in een kom met het poedersuiker tot een gladde creme.
Werk er de bloem doorheen.
Schep dat beslag in de bakvorm.
Bak de cakelaag ongeveer 15 minuten in de oven lichtbruin.
Mix in een kom de eieren, de suiker, de bloem, de geraspte citroenschil en het citroensap tot een samenhangende massa.
Schep de citroenmassa op de nog hete cakelaag in de bakvorm en bak het geheel nog ongeveer 20 minuten.
Het gebak is klaar als het stevig aanvoelt.
Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
Snijd, als het gebak helemaal is afgekoeld, in blokjes en bestrooi die dik met poedersuiker.
posted by martine on 15-09-2009
mmmmmmmmm lekker
posted by nadia12 on 15-09-2009
masha allah!!! dat ziet lekker uit. dit ga ik zeker proberen op hoeveel graden doe jij de oven??
posted by sadiye on 15-09-2009
180 graden staat er ook boven 😉
posted by sjaahida on 16-09-2009
ziet er lekker uit en je kan de flanlaag denk ik ook wel vervangen door een mangolaag, ipv citroensap mangosap uit pak gebruiken….
posted by sadiye on 16-09-2009
ja kan wel denk ik
posted by koken20 on 17-09-2009
ejj sadiye heb je echt knap gedaan 🙂
ik ga het zkkr een keer proberen meschien nog voor het suikerfeest
groetjes koken20
posted by sadiye on 19-09-2009
ok 😉
posted by nourwassim on 29-09-2009
mmmmmmmm lekker knap gedaan zeg
posted by Moussie on 18-10-2009
heeft iemand dit recept al uitgeprobeerd?
posted by tasss00 on 19-10-2009
ik heb het vandaag geprobeerd maar blijft die nat van binnen
posted by loebna74 on 22-03-2012
hallo moet er geen bakpoeder door heen
groetjes