Loader

Citroencake

2005-11-14
  • Servings: 12-14
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.5 / 5)

4.5 5 30
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

30 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mars cupcakes

    Mars cupcakes

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 180 gram zachte boter.
    190 gram suiker
    240 gram zelfrijzend bakmeel
    1 theelepel bakpoeder
    3 losgekopte eieren
    1 eetlepel citroensap
    2 eetlepels geraspte citroenschil
    Benodigheden:
    Elektrische mixer. (met de hand kan ook, maar dit gaat sneler)
    Bakvorm van 18 cm, ik heb er een van 22cm gebruikt.
    Bakpapier.

Method

Step 1

  • Verwarm de oven voor op 160 graden
  • Klop de boter samen met de suiker met een elektrische mixer romig.
  • Voeg beetje voor beetje de losgeklopte eieren toe, wacht met toevoegen tot het ei door de boter is opgenomen.
  • doe nu de citroenrasp en sap bij de boter.
  • Zeef het meel en de bakpoeder en klop deze door de boter heen.

  1. Bedekde bodem van de cake-springvorm met bakpapier.
  2. Schep met een lepel het beslag in de vorm en smeer het glad en gelijkmatig in de vorm.
  3. Laat de cake in ongeveer 40 miuten gaar worden.(kan langer, of korter..)
  4. Bestrooi de cake met poedersuiker.

Dit kan niet mis gaan, hij is zo lekker en makkelijk…

Deel dit recept met anderen

Comments (39)

  1. posted by Rzinia on 14-11-2005

    moet je hele vorm met bakpapier bekleden? dan blijft de vorm toch niet mooi rond, want je krijgt er deukjes in of zo

  2. posted by sihamkleuter on 14-11-2005

    Ik ode altijd met cakes de bodemmet bakpapier, zo mislukt het nooit, en ze worden gewoon rond.

  3. posted by MADAME CUISINE on 14-11-2005

    Nee, je moet alleen de bodem bedekken met bakpapier. Knip een rondje uit het bakpapier en leg dat op de bodem.
    Of leg je springvorm op het bakpapier en sluit hem en knip daarna de randen erf.

  4. posted by Marisah on 14-11-2005

    ik wil ook zo’n poedersuiker vorm, waar koop je dat?

  5. posted by ellouisa on 14-11-2005

    Ziet er heerlijk uit zeg!! En zo´n vormpje zoek ik ook, ik hoorde van cookie op marokko.nl dat je ze bij de hema hebt en je kan ze ook zlef maken, maar ze worden nooit zo mooi als deze. Toppie meid!

  6. posted by Nacira on 14-11-2005

    Meiden, dit is zo’n lekkere cake, echt heeeeeeeeeeeerlijk!!! Ik heb er laatst van mogen eten (madame cuisine had hem gemaakt) echt lekker!

  7. posted by MADAME CUISINE on 15-11-2005

    Nee, Nacira. Dat was een andere cake…
    Jij hebt een chocoladecake gegeten, dit is een citroencake. Ik maak hem de volgende keer wel voor je.

  8. posted by Rzinia on 15-11-2005

    hoe doe je die vormpjes zo erop?

  9. posted by MADAME CUISINE on 15-11-2005

    Ik heb bij de Hema een sjabloon gekocht, dat leg je bovenop de cake en dan met poedersuiker er overheen.

  10. posted by soulfa on 16-11-2005

    ben gek op cakes, deze ga ik 1 deze dagen maken.

  11. posted by Classy Lady on 16-11-2005

    Mooie opdruk erop.
    Hoeveel kost die sjabloon en hebben ze meerdere versies?

  12. posted by MADAME CUISINE on 16-11-2005

    weet niet meer hoeveel, ik denk iets van 3.95. Ze hadden maar 1 sjabloon

  13. posted by MADAME CUISINE on 16-11-2005

    Soulfa, moet je zeker doen.
    Als hij niet lukt, dan geef ik je de garantie dat ik hem bij jou kom maken.
    Of dat ik hem opstuur over post!!

  14. posted by beni_alhoceima on 16-11-2005

    nou madame cuisine. je mag wel bij komen maken. als je wil , ik heb altijd een probleem gehad met de ceken. wat ik ook doe.

  15. posted by MADAME CUISINE on 16-11-2005

    Ik wil ook wel bij jou komen, hoor.
    Maar leg eens uit WAT je probleem is met cake maken?
    Misschien kan ik of een ander je helpen

  16. posted by Nacira on 16-11-2005

    oh haahhaahahhahah, nou ja, almoehiem hij was lekker!

  17. posted by MADAME CUISINE on 16-11-2005

    kom zondag bij mij dan maak ik de cake!

  18. posted by Nacira on 16-11-2005

    WIE IK? ALLEEN DE CAKE? IK WIL MEER HIHIHI..

  19. posted by MADAME CUISINE on 16-11-2005

    trutje… wanneer heb jij bij mij alleen cake gegeten…
    altijd meer, dus dit keer ook.
    nodig je iemand uit, is het nog niet goed….

  20. posted by Classy Lady on 16-11-2005

    Jaaa heeey halloooo!

    Wij zijn er ook nog!
    Dus vertel, wat zal de menu van zondag zijn? 😀

  21. posted by FaaZaa on 17-11-2005

    Hoe komt ie zo bruin?

  22. posted by Nacira on 17-11-2005

    Hahahahahah, ja schat als ik bij je kom dan kan ik zelfs geen adem meer halen, zo vol zit ik dan hihihihi. Al die lekkernijen hmmmmmmmmmmmmmm

  23. posted by MADAME CUISINE on 17-11-2005

    Faazaa, wat bedoel je met zo bruin?
    Hij was gewoon mooi gaar en lichtbruin van kleur.

  24. posted by kitchenfreak on 20-11-2005

    ik heb een bakvorm van 24 cm, hoe moet ik dit nou doen met de ingredienten??

  25. posted by kitchenfreak on 21-11-2005

    ik heb de cake gisteren gemaakt. Ik heb gewoon bij elke ingredient net iets meer gebruikt. Maar het was echt perfect. Mijn oven heeft nooit zo’n cake gebakken als gisteren. Ik ga mijn schoonmoeder er deze week mee verassen. Dank je wel.

  26. posted by MADAME CUISINE on 21-11-2005

    Goed zo Kitechenfreak!!!
    Lekker is deze cake, he?
    Ik heb hem ook gisteren gmaakt, mijn dochtertje is vandaag jarig, ze deelt deze uit aan de leraren op school

  27. posted by beni_alhoceima on 21-11-2005

    hallo madame cuisine
    mijn probleem is dat mijn cake heel hard van binnen is, in het begin wordt die dik daarna zakt die weer in. als ik de cake van iemand anders eet ,die heel zacht en luchtig is dan zegt ik goe doen ze het nou, ik wordt best een beetje jaloers. vooral mijn man is gek op caken en die kan ik helaas niet maken
    heb je misschien een tip. ik zal je eewig dankbaar zijn als ik die zachte en luchtije kece maak

  28. posted by MADAME CUISINE on 21-11-2005

    beni_alhoceima, kom even naar het forum
    dan kunnen we daar verder kletsen.

  29. posted by FaaZaa on 21-11-2005

    Op de foto ziet het eruit of het een chocoladecake is, maar dat kan natuurlijk aan de foto liggen.

    x, Faa

  30. posted by MADAME CUISINE on 21-11-2005

    hij lijkt donker, maar dat komt meer door mijn fototoestel.

  31. posted by sara6 on 28-11-2005

    Hee Ladies… voor de geintreseerden onder ons.. dat sjabloontje is in de aanbieding bij de hema voor 0,75 centjes…bijna gratis 🙂

  32. posted by MADAME CUISINE on 06-12-2005

    KLopt, ik heb er nog geen gekocht voor mijn zusje.
    Ze waren eerst duurder.

  33. posted by houda on 21-03-2006

    Ik wil graag weten welke boter er gebruikt wordt en is het gesmolten boter. Want ik heb echte boter gebruikt, wat dus niet gesmolten was en dit heb ik met de eieren gemixt. Maar het werd een soort brooddeeg.

  34. posted by MADAME CUISINE on 21-03-2006

    Hoi Houda,

    Ik gebruik bleuband, of ah ongezouten boter. Die laat ik heel zahct worden buiten de koelkast.
    Dan ga ik de boter heel zahct prakken met mijn hand of met een lepel, totdat je een soort creme krijgt.
    Dan doe je voorzichtig 1 ei bij de boter en mix, met een elektriche mixerof gewone heel goed het ei door de boter heen, en dan het volgende ie en de laatste en dan volg je het recept verder.
    Probeer het gewoon nog een keer!
    Inshaalah lukt het dan wel.

  35. posted by shaunytje on 10-04-2006

    Hoi
    Ik heb roomboter gebruikt en toen hij klaar was was ie vrij plat en droog, komt dat door de roomboter denk je ? En ik heb ook een bakblik van 22 cm gebruikt en alles verder wat er in je recept stond ???

  36. posted by MADAME CUISINE on 10-04-2006

    Wat jammer, nee hij wordt hoog en superzacht.
    Ik denk dat je niet goed gemixt hebt, je kan het beste met een elektrische mixer mixen. Dan wordt het deeg luchtig en zacht.

  37. posted by Bakstertje on 07-10-2006

    Salaam aliekoem,
    Ik heb deze cake al een paar keer gemaakt, want ik ben er ong verslaaft aan geraakt, zoooo lekker is ie. Zeker nu met de ramadan. Heerlijk frisse smaak.

    Ik mix de ingredienten met de mixer (lekker makkelijk :P) en 1 keer perongeluk de suiker bij de eieren gedaan,ipv bij de boter, maar dat ging ook prima.
    Oh jah, ik ehb wel de hoeveelheid ingredienten afgerond naar boven, dus 200 en 250, gaat ook prima hoor 🙂

  38. posted by MADAME CUISINE on 07-10-2006

    het is zeker een heerlijke cake, ik denk dat ik deze morgen weer ga maken, mijn moeder is er gek op!

  39. posted by babydroom on 28-03-2009

    Ik heb deze resept vandaag geprobeert en ze is super goed gelukt mijn ventje heeft er lekker van gesmult, thx

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.