Citroencake
2005-11-14- Skill Level: Moelijk
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 12-14
Average Member Rating
(4.5 / 5)
30 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 180 gram zachte boter.
190 gram suiker
240 gram zelfrijzend bakmeel
1 theelepel bakpoeder
3 losgekopte eieren
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels geraspte citroenschil
Benodigheden:
Elektrische mixer. (met de hand kan ook, maar dit gaat sneler)
Bakvorm van 18 cm, ik heb er een van 22cm gebruikt.
Bakpapier.
Method
Step 1
- Verwarm de oven voor op 160 graden
- Klop de boter samen met de suiker met een elektrische mixer romig.
- Voeg beetje voor beetje de losgeklopte eieren toe, wacht met toevoegen tot het ei door de boter is opgenomen.
- doe nu de citroenrasp en sap bij de boter.
- Zeef het meel en de bakpoeder en klop deze door de boter heen.
- Bedekde bodem van de cake-springvorm met bakpapier.
- Schep met een lepel het beslag in de vorm en smeer het glad en gelijkmatig in de vorm.
- Laat de cake in ongeveer 40 miuten gaar worden.(kan langer, of korter..)
- Bestrooi de cake met poedersuiker.
Dit kan niet mis gaan, hij is zo lekker en makkelijk…
posted by Rzinia on 14-11-2005
moet je hele vorm met bakpapier bekleden? dan blijft de vorm toch niet mooi rond, want je krijgt er deukjes in of zo
posted by sihamkleuter on 14-11-2005
Ik ode altijd met cakes de bodemmet bakpapier, zo mislukt het nooit, en ze worden gewoon rond.
posted by MADAME CUISINE on 14-11-2005
Nee, je moet alleen de bodem bedekken met bakpapier. Knip een rondje uit het bakpapier en leg dat op de bodem.
Of leg je springvorm op het bakpapier en sluit hem en knip daarna de randen erf.
posted by Marisah on 14-11-2005
ik wil ook zo’n poedersuiker vorm, waar koop je dat?
posted by ellouisa on 14-11-2005
Ziet er heerlijk uit zeg!! En zo´n vormpje zoek ik ook, ik hoorde van cookie op marokko.nl dat je ze bij de hema hebt en je kan ze ook zlef maken, maar ze worden nooit zo mooi als deze. Toppie meid!
posted by Nacira on 14-11-2005
Meiden, dit is zo’n lekkere cake, echt heeeeeeeeeeeerlijk!!! Ik heb er laatst van mogen eten (madame cuisine had hem gemaakt) echt lekker!
posted by MADAME CUISINE on 15-11-2005
Nee, Nacira. Dat was een andere cake…
Jij hebt een chocoladecake gegeten, dit is een citroencake. Ik maak hem de volgende keer wel voor je.
posted by Rzinia on 15-11-2005
hoe doe je die vormpjes zo erop?
posted by MADAME CUISINE on 15-11-2005
Ik heb bij de Hema een sjabloon gekocht, dat leg je bovenop de cake en dan met poedersuiker er overheen.
posted by soulfa on 16-11-2005
ben gek op cakes, deze ga ik 1 deze dagen maken.
posted by Classy Lady on 16-11-2005
Mooie opdruk erop.
Hoeveel kost die sjabloon en hebben ze meerdere versies?
posted by MADAME CUISINE on 16-11-2005
weet niet meer hoeveel, ik denk iets van 3.95. Ze hadden maar 1 sjabloon
posted by MADAME CUISINE on 16-11-2005
Soulfa, moet je zeker doen.
Als hij niet lukt, dan geef ik je de garantie dat ik hem bij jou kom maken.
Of dat ik hem opstuur over post!!
posted by beni_alhoceima on 16-11-2005
nou madame cuisine. je mag wel bij komen maken. als je wil , ik heb altijd een probleem gehad met de ceken. wat ik ook doe.
posted by MADAME CUISINE on 16-11-2005
Ik wil ook wel bij jou komen, hoor.
Maar leg eens uit WAT je probleem is met cake maken?
Misschien kan ik of een ander je helpen
posted by Nacira on 16-11-2005
oh haahhaahahhahah, nou ja, almoehiem hij was lekker!
posted by MADAME CUISINE on 16-11-2005
kom zondag bij mij dan maak ik de cake!
posted by Nacira on 16-11-2005
WIE IK? ALLEEN DE CAKE? IK WIL MEER HIHIHI..
posted by MADAME CUISINE on 16-11-2005
trutje… wanneer heb jij bij mij alleen cake gegeten…
altijd meer, dus dit keer ook.
nodig je iemand uit, is het nog niet goed….
posted by Classy Lady on 16-11-2005
Jaaa heeey halloooo!
Wij zijn er ook nog!
Dus vertel, wat zal de menu van zondag zijn? 😀
posted by FaaZaa on 17-11-2005
Hoe komt ie zo bruin?
posted by Nacira on 17-11-2005
Hahahahahah, ja schat als ik bij je kom dan kan ik zelfs geen adem meer halen, zo vol zit ik dan hihihihi. Al die lekkernijen hmmmmmmmmmmmmmm
posted by MADAME CUISINE on 17-11-2005
Faazaa, wat bedoel je met zo bruin?
Hij was gewoon mooi gaar en lichtbruin van kleur.
posted by kitchenfreak on 20-11-2005
ik heb een bakvorm van 24 cm, hoe moet ik dit nou doen met de ingredienten??
posted by kitchenfreak on 21-11-2005
ik heb de cake gisteren gemaakt. Ik heb gewoon bij elke ingredient net iets meer gebruikt. Maar het was echt perfect. Mijn oven heeft nooit zo’n cake gebakken als gisteren. Ik ga mijn schoonmoeder er deze week mee verassen. Dank je wel.
posted by MADAME CUISINE on 21-11-2005
Goed zo Kitechenfreak!!!
Lekker is deze cake, he?
Ik heb hem ook gisteren gmaakt, mijn dochtertje is vandaag jarig, ze deelt deze uit aan de leraren op school
posted by beni_alhoceima on 21-11-2005
hallo madame cuisine
mijn probleem is dat mijn cake heel hard van binnen is, in het begin wordt die dik daarna zakt die weer in. als ik de cake van iemand anders eet ,die heel zacht en luchtig is dan zegt ik goe doen ze het nou, ik wordt best een beetje jaloers. vooral mijn man is gek op caken en die kan ik helaas niet maken
heb je misschien een tip. ik zal je eewig dankbaar zijn als ik die zachte en luchtije kece maak
posted by MADAME CUISINE on 21-11-2005
beni_alhoceima, kom even naar het forum
dan kunnen we daar verder kletsen.
posted by FaaZaa on 21-11-2005
Op de foto ziet het eruit of het een chocoladecake is, maar dat kan natuurlijk aan de foto liggen.
x, Faa
posted by MADAME CUISINE on 21-11-2005
hij lijkt donker, maar dat komt meer door mijn fototoestel.
posted by sara6 on 28-11-2005
Hee Ladies… voor de geintreseerden onder ons.. dat sjabloontje is in de aanbieding bij de hema voor 0,75 centjes…bijna gratis 🙂
posted by MADAME CUISINE on 06-12-2005
KLopt, ik heb er nog geen gekocht voor mijn zusje.
Ze waren eerst duurder.
posted by houda on 21-03-2006
Ik wil graag weten welke boter er gebruikt wordt en is het gesmolten boter. Want ik heb echte boter gebruikt, wat dus niet gesmolten was en dit heb ik met de eieren gemixt. Maar het werd een soort brooddeeg.
posted by MADAME CUISINE on 21-03-2006
Hoi Houda,
Ik gebruik bleuband, of ah ongezouten boter. Die laat ik heel zahct worden buiten de koelkast.
Dan ga ik de boter heel zahct prakken met mijn hand of met een lepel, totdat je een soort creme krijgt.
Dan doe je voorzichtig 1 ei bij de boter en mix, met een elektriche mixerof gewone heel goed het ei door de boter heen, en dan het volgende ie en de laatste en dan volg je het recept verder.
Probeer het gewoon nog een keer!
Inshaalah lukt het dan wel.
posted by shaunytje on 10-04-2006
Hoi
Ik heb roomboter gebruikt en toen hij klaar was was ie vrij plat en droog, komt dat door de roomboter denk je ? En ik heb ook een bakblik van 22 cm gebruikt en alles verder wat er in je recept stond ???
posted by MADAME CUISINE on 10-04-2006
Wat jammer, nee hij wordt hoog en superzacht.
Ik denk dat je niet goed gemixt hebt, je kan het beste met een elektrische mixer mixen. Dan wordt het deeg luchtig en zacht.
posted by Bakstertje on 07-10-2006
Salaam aliekoem,
Ik heb deze cake al een paar keer gemaakt, want ik ben er ong verslaaft aan geraakt, zoooo lekker is ie. Zeker nu met de ramadan. Heerlijk frisse smaak.
Ik mix de ingredienten met de mixer (lekker makkelijk :P) en 1 keer perongeluk de suiker bij de eieren gedaan,ipv bij de boter, maar dat ging ook prima.
Oh jah, ik ehb wel de hoeveelheid ingredienten afgerond naar boven, dus 200 en 250, gaat ook prima hoor 🙂
posted by MADAME CUISINE on 07-10-2006
het is zeker een heerlijke cake, ik denk dat ik deze morgen weer ga maken, mijn moeder is er gek op!
posted by babydroom on 28-03-2009
Ik heb deze resept vandaag geprobeert en ze is super goed gelukt mijn ventje heeft er lekker van gesmult, thx