Chorba met kip en couscous
2011-02-03- Cuisine: Marokkaanse
- Skill Level: Normaal
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 1:30 h
Average Member Rating
(5 / 5)
4 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- Dit heb je nodig:
750 gram kippenbouten;
1 blik (400 gram) tomatenblokjes of een blik gepelde tomaten fijnmalen in de keukenmachine;
1 grote ui, grof gehakt;
2 tenen knoflook, gehakt;
1/2 bosje platte peterselie, fijngehakt;
1/2 bosje verse koriander, fijngehakt;
150 gram couscous (middelgrof);
1/2 theelepel paprikapoeder;
1/2 theelepel gemalen komijn;
1/2 theelepel kurkuma;
1/2 theelepel chilipeper (meer of minder naar smaak);
1 kaneelstokje;
het sap van 1/2 citroen;
2-3 kippenbouillonblokjes;
2 liter water.
Method
Step 1
Zo maak je het:
Verwijder het vel van de kippenbouten en snijd elke bout in tweeen.
Doe ze in een soeppan samen met de gehakte ui, de gehakte knoflook, de tomatenblokjes of gemalen tomaten uit blik, de specerijen en de verkruimelde bouillonblokjes.
Roer alles door elkaar en giet er 3/4 liter water bij.
Breng aan de kook en laat ongeveer 45-50 minuten zachtjes koken.
Haal de gekookte kipstukken uit de bouillon, laat iets afkoelen en verwijder de botjes.
Snijd het kippenvlees aan stukken en houd apart.
Giet 1 1/4 liter water bij de bouillon in de pan, breng aan de kook en roer daar langzaam de couscous doorheen.
Doe er dan de fijngehakte platte peterselie en verse koriander bij en het sap van 1/2 citroen.
Voeg ook de gekookte stukjes kip toe.
Laat de soep nog ongeveer 10 minuten heel zachtjes koken zonder deksel op de pan, proef of de smaak goed is en dien dan kokendheet op in mooie grote kommen.
posted by sadiye on 03-02-2011
ziet er geweldig uit
posted by amber20 on 04-02-2011
Hetis ook een heerlijk soep; weer eens wat anders dan b.v. harira.
Ik maak deze soep minstens 1x per week.
groetjes,
AMBER
posted by martine on 20-03-2011
lijkt me heerlijk ga t zeker een keer maken, bedankt