Loader

Chocoladetaart

2015-01-18
  • Servings: 6
  • Prep Time: 5m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.9 / 5)

4.9 5 13
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

13 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

    Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

  • Perencake met speculaaskruiden

    Perencake met speculaaskruiden

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • - 200 gr suiker
    - 150 gr zelfrijzende bloem
    - 150 gr boter
    - 6 eieren
    - 3 el cacaopoeder
    - 75 gr pure chocolade
    - 3 eiwitten
    - 3 el suiker
    - 2 zakjes chocoladecouverture

Method

Step 1

Voor het deeg laat u de boter heel zacht worden, maar niet smelten. Doe ze in een grote kom en klop tot ze lichter van kleur wordt. Doe er al kloppend, beetje bij beetje de suiker bij en blijf nog 1 à 2 min verder kloppen. Klop er dan 1 voor 1 de 6 eierdooiers door. Sla het eiwit heel stijf en spatel het voorzichtig door het beslag.

Meng 3 el cacao door de bloem en zeef dit over het mengsel. Spatel alles goed door elkaar.

Beboter een ronde springvorm van 26 cm diameter en strooi er een beetje bloem in. Schep het beslag in de vorm.

Laat dit gedurende 1 uur bakken in een voorverwarmde oven op 175° C.

Stort de taart op een rooster en laat afkoelen. Smelt 75 gr chocolade. Klop 3 eiwitten zeer stijf en klop er 3 el suiker door. Voeg enkele lepels van dit mengsel bij de chocolade en schep er daarna de rest door. Snij de taart middendoor en haal de 2 plakken van elkaar.

Breng op het onderste stuk een laag chocolademousse aan. 

Plaats beide helften weer op elkaar en bekleed ook de boven en zijkant met chocolademousse.

Smelt de chocoladecouverture en lepel deze over de bovenkant van de taart. Zet de taart nog enkel uren op een koele plaats vooraleer op te dienen.

Deel dit recept met anderen

Comments (23)

  1. posted by sallywoman on 27-10-2005

    mjamie krijg er meteen zin in ga hem gauw proberen ziet er erg lekker uit.

  2. posted by zaja on 27-10-2005

    oneeeeee nou wordt ik gek ik wil chocola!!!!! ziet er echt lekker uit ga dit zeker een keer uitproberen!

  3. posted by Samyrah on 27-10-2005

    hahah ja deze cake is niet een caloriebom maar een calorieoorlog, maar lekker is ie wel 😉

  4. posted by eva2 on 28-10-2005

    lekkere taart njammie!!!

  5. posted by amira_van_kozina on 29-10-2005

    Waar kan je die chocoladecouverture krijgen?? Ik heb overal gezocht maar ik vindt het nergens……alvast bedankt!!!!

  6. posted by Samyrah on 30-10-2005

    Van het merk Callebaut, zijn zakjes met kleine bolletjes chocolade….

  7. posted by amira_van_kozina on 30-10-2005

    is het verkrijgbaar in de supermarkt zoals Albert theijn??? thanks……
    ik woon in het zuiden van het land (limburg) daar heb je niet veel verschillende winkels als daar boven bij jullie……

  8. posted by maghrebia on 31-10-2005

    wat bedoel je juist met ‘en schep er daarna de rest door’ (chocolademousse). Moet je eerst een deel van de opgeklopte eiwitten en suiker met de gesmolten chocolade vermengen en een tijdje erna pas het andere deel?

  9. posted by oujdia on 13-01-2006

    Ik heb het gemaakt en het zag er wel ietsje anders uit… hethad ene lichter kleur door die couverture,, maar dat maakte helemaaaaal niks uit, want het was lekkerrrrr..
    dankje voor je recept

  10. posted by Rzinia on 26-01-2006

    chocoladecouverture???? please waar kan ik dat krijgen??? ik woon in amsterdam. wie heeft hem nog meer gemaakt?

  11. posted by Rzinia on 26-01-2006

    is dat om boven de taart te smeren?

  12. posted by Rzinia on 26-01-2006

    is dat om boven de taart te smeren?

  13. posted by ellouisa on 26-01-2006

    volgens mij is het gewoon gesmolten chocolade en in dit geval puur, aan de kleur te zien.

  14. posted by Rzinia on 27-01-2006

    dank je liever 🙂 ik heb wel eens zo een zakje uit albert heijn gekocht waarop chocoladeglazuur of zo opstond en die deed je in magnetron en dan smeerde je taart mee misschien is dat het

  15. posted by nadia on 11-11-2006

    ziet er superr goed uit………

  16. posted by nadia on 11-11-2006

    kan je ook in plaats van zelfrijzend bloem iets anders nemen, als het goed is zoveel bloem met zoveel gist,als ik me niet vergis…..

  17. posted by amina12 on 13-11-2006

    ey ziet er heerlijkkkkkkkkkkk uit tnx
    xxx

  18. posted by Zakia on 17-11-2006

    je kan ook pure cacao nemen, mengen met poedersuiker en dan aanlengen met water. Dan krijg je een chocoladeglazuur.

  19. posted by lady_danger on 15-12-2006

    tbarkallah 3liek

  20. posted by Amifati on 01-11-2008

    wat is chocoladecouverture

  21. posted by Fessia on 11-01-2009

    Ik heb deze taart een hele tijd geleden een keer gemaakt, en hij was superlekker! Nu ik het weer teruglees, weet ik even niet wat ze bij het 2e zinnetje bedoelt (van de bereidingswijze)’doe ZE in een grote kom tot ze lichter van kleur worden’ waar staat “ze” voor?

    Alvast bedankt!

    Groetjes,
    Fessia

  22. posted by Fessia on 11-01-2009

    Hoi dames,

    realiseer me zojuist dat dit niet de taart is die ik eens heb gemaakt. Solly! Lijkt er wel heel erg op. Ben wel nog steeds benieuwd over wat er met “ze” wordt bedoeld..

    Chokran..

  23. posted by OumSofyan on 18-09-2009

    met ze wordt de boter bedoeld

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.