Chocoladetaart
2015-01-18- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 6
- Prep Time: 5m
Average Member Rating
(4.9 / 5)
13 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- - 200 gr suiker
- 150 gr zelfrijzende bloem
- 150 gr boter
- 6 eieren
- 3 el cacaopoeder
- 75 gr pure chocolade
- 3 eiwitten
- 3 el suiker
- 2 zakjes chocoladecouverture
Method
Step 1
Voor het deeg laat u de boter heel zacht worden, maar niet smelten. Doe ze in een grote kom en klop tot ze lichter van kleur wordt. Doe er al kloppend, beetje bij beetje de suiker bij en blijf nog 1 à 2 min verder kloppen. Klop er dan 1 voor 1 de 6 eierdooiers door. Sla het eiwit heel stijf en spatel het voorzichtig door het beslag.
Meng 3 el cacao door de bloem en zeef dit over het mengsel. Spatel alles goed door elkaar.
Beboter een ronde springvorm van 26 cm diameter en strooi er een beetje bloem in. Schep het beslag in de vorm.
Laat dit gedurende 1 uur bakken in een voorverwarmde oven op 175° C.
Stort de taart op een rooster en laat afkoelen. Smelt 75 gr chocolade. Klop 3 eiwitten zeer stijf en klop er 3 el suiker door. Voeg enkele lepels van dit mengsel bij de chocolade en schep er daarna de rest door. Snij de taart middendoor en haal de 2 plakken van elkaar.
Breng op het onderste stuk een laag chocolademousse aan.
Plaats beide helften weer op elkaar en bekleed ook de boven en zijkant met chocolademousse.
Smelt de chocoladecouverture en lepel deze over de bovenkant van de taart. Zet de taart nog enkel uren op een koele plaats vooraleer op te dienen.
posted by sallywoman on 27-10-2005
mjamie krijg er meteen zin in ga hem gauw proberen ziet er erg lekker uit.
posted by zaja on 27-10-2005
oneeeeee nou wordt ik gek ik wil chocola!!!!! ziet er echt lekker uit ga dit zeker een keer uitproberen!
posted by Samyrah on 27-10-2005
hahah ja deze cake is niet een caloriebom maar een calorieoorlog, maar lekker is ie wel 😉
posted by eva2 on 28-10-2005
lekkere taart njammie!!!
posted by amira_van_kozina on 29-10-2005
Waar kan je die chocoladecouverture krijgen?? Ik heb overal gezocht maar ik vindt het nergens……alvast bedankt!!!!
posted by Samyrah on 30-10-2005
Van het merk Callebaut, zijn zakjes met kleine bolletjes chocolade….
posted by amira_van_kozina on 30-10-2005
is het verkrijgbaar in de supermarkt zoals Albert theijn??? thanks……
ik woon in het zuiden van het land (limburg) daar heb je niet veel verschillende winkels als daar boven bij jullie……
posted by maghrebia on 31-10-2005
wat bedoel je juist met ‘en schep er daarna de rest door’ (chocolademousse). Moet je eerst een deel van de opgeklopte eiwitten en suiker met de gesmolten chocolade vermengen en een tijdje erna pas het andere deel?
posted by oujdia on 13-01-2006
Ik heb het gemaakt en het zag er wel ietsje anders uit… hethad ene lichter kleur door die couverture,, maar dat maakte helemaaaaal niks uit, want het was lekkerrrrr..
dankje voor je recept
posted by Rzinia on 26-01-2006
chocoladecouverture???? please waar kan ik dat krijgen??? ik woon in amsterdam. wie heeft hem nog meer gemaakt?
posted by Rzinia on 26-01-2006
is dat om boven de taart te smeren?
posted by Rzinia on 26-01-2006
is dat om boven de taart te smeren?
posted by ellouisa on 26-01-2006
volgens mij is het gewoon gesmolten chocolade en in dit geval puur, aan de kleur te zien.
posted by Rzinia on 27-01-2006
dank je liever 🙂 ik heb wel eens zo een zakje uit albert heijn gekocht waarop chocoladeglazuur of zo opstond en die deed je in magnetron en dan smeerde je taart mee misschien is dat het
posted by nadia on 11-11-2006
ziet er superr goed uit………
posted by nadia on 11-11-2006
kan je ook in plaats van zelfrijzend bloem iets anders nemen, als het goed is zoveel bloem met zoveel gist,als ik me niet vergis…..
posted by amina12 on 13-11-2006
ey ziet er heerlijkkkkkkkkkkk uit tnx
xxx
posted by Zakia on 17-11-2006
je kan ook pure cacao nemen, mengen met poedersuiker en dan aanlengen met water. Dan krijg je een chocoladeglazuur.
posted by lady_danger on 15-12-2006
tbarkallah 3liek
posted by Amifati on 01-11-2008
wat is chocoladecouverture
posted by Fessia on 11-01-2009
Ik heb deze taart een hele tijd geleden een keer gemaakt, en hij was superlekker! Nu ik het weer teruglees, weet ik even niet wat ze bij het 2e zinnetje bedoelt (van de bereidingswijze)’doe ZE in een grote kom tot ze lichter van kleur worden’ waar staat “ze” voor?
Alvast bedankt!
Groetjes,
Fessia
posted by Fessia on 11-01-2009
Hoi dames,
realiseer me zojuist dat dit niet de taart is die ik eens heb gemaakt. Solly! Lijkt er wel heel erg op. Ben wel nog steeds benieuwd over wat er met “ze” wordt bedoeld..
Chokran..
posted by OumSofyan on 18-09-2009
met ze wordt de boter bedoeld