Chocoladefekkas
2005-10-28- Cuisine: Marokkaanse
- Course: Dessert
- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(4.4 / 5)
29 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Chocoladefekkas, chocoladekoekjes zonder bakken. Voor deze heerlijke koekjes heb je geen oven nodig dus dat is lekker simpel.
Ingredients
- Ingrediënten:
250 gram in een droge pan gegrillde pinda's (grof gehakt);
250 gram biscuits (gemalen);
60 gram cacaopoeder;
125 gram honing;
500 gram pure chocolade (gesmolten au bain marie);
125 gram roomboter (gesmolten);
1 ei (losgeklopt).
Method
Step 1
Hoe maak je het:
1. Vermeng alle ingrediënten goed met elkaar;
2. Vorm lange "worsten" van het mengsel en rol die in plasticfolie;
3. Leg de "worsten"in de koelkast om op te stijven;
4. Snijdt ze voor het serveren in plakken van 1 cm dik en leg die op een mooie serveerschaal.
Lekker als onderdeel van een Theetafel met meerdere soorten koekjes en Marokkaanse mintthee.
posted by chefkokkin on 28-10-2005
hoe smelt je de chocola ik probeer het vaak maar dan wordt het een papje!
posted by IngridSaida on 28-10-2005
Je doet de chocolade (pure repen chocola) in stukken in een schaaltje en dat schaaltje zet je dan weer in een pan met heet water. Al roerende smelt de chocola. Wél goed blijven roeren zodat de chocola mooi glad wordt.
posted by Jallie on 29-10-2005
jummieeeee:D:D inshaAllah ga ik dit maken voor l3ied.. hihi hopen dat het gaat lukken
posted by saadia29 on 29-10-2005
Lekker hoor en makkelijk.
posted by fessia on 29-10-2005
kan de ei wel zo rauw erin? Is het niet zo dat het dan gaat rotten?
posted by Jallie on 30-10-2005
hey waar halen jullie je cacaoupoeder vandaan?? en wat voor cacaoupoeder gebruiken jullie.. (deze debiel doet alles met gesmolten chocolade hehe)
posted by Jallie on 30-10-2005
en dan schrijf ik cacao nog verkeerd ook.. ye hbiela ben ik.. maar goed jullie begrepen het vast wel
posted by risala on 30-10-2005
wat bedoel je met biscuit????
posted by Jallie on 30-10-2005
ik denk dat ze die mariebiscuitjes bedoelt..
posted by sofia on 30-10-2005
ik heb deze gisteren gemaakt…is heel goed gelukt en lekker waren ze hmmmm..thanks IngridSaida voor je recept
posted by sofia on 30-10-2005
ja fessia die ei moet er zo in wel…ik heb de boter gesmelten dat kneed makelijker laat de boter wel eerst afkoelen anders bak het ei als nog…Jallie cacao kan je bijna bij elke super markt kopen op lidl na die verkoopt ze niet kost maar iets van 50 cent…He risala ik heb die hele goed kope bescuit koekjes zonder suiker gebruikt.tip laat de staaf minst een uur of 2 in de koelkast dat snij ook makelijker
posted by missy on 30-10-2005
Als je dat allemaal mengt, wordt het mengsel niet slap of zacht om het tot een “worst” te krijgen?
posted by fessia on 30-10-2005
Dank je wel Sofia, ik heb ze ook gemaakt gisteren en ze zijn erg lekker geworden. Missy als je houdt aan de hoeveelheden die boven worden gegeven wordt de “worst” niet slap, het verstijft ook in de koelkast. Ik heb ze ook heel even in de vriezer gedaan dat werkt net iets sneller.
posted by zaja on 31-10-2005
ik ga ze zo maken ik hoop dat ze lukken want ik ben geen ster in koekjes!!
posted by Annie on 01-11-2005
wat betekent au bain marie ??? k zie het zo vaak staaan aaahha
posted by sofia on 01-11-2005
au bain marie betekent:in een kommetje en die in pannetje met koken water in
posted by Boo on 01-11-2005
Salaam meid ik wilde vragen of je die pinda’s ook kunt vervangen in amandelen want ik hou niet van pinda’s en zoja blijft alles dan gewoon hetzelde in het recept? en dat ei moet dat er echt in?
laat me even weten. Alvast bedankt
groetjes
fatiha
posted by Jallie on 02-11-2005
persoonlijk vond ik met puur chocolade een beetje te sterk.. ze zagen er wel heel mooi uit en mn man vond ze ook wel lekker.. kan je deze koekjes ook maken met melkchocolade??
posted by fessia on 02-11-2005
Salaam, ik heb de koekjes met melkchocolade gemaakt, dus dat kan.
Fatiha, ik denk dat je de pinda’s gewoon met amandelen kunt vervangen, ben ik ook nog van plan om te doen.
Groetjes..
posted by Boo on 02-11-2005
Heey fessia ik heb ze vandaag samen met mijn mammie met amandelen gemaakt en ze daarna versierd met disco puntjes hihihi wij hebben ook een beetje kleurstof gebruikt. Het ziet er goed uit!!
posted by Boo on 02-11-2005
Trouwens we hebben ze op een dienblad gemaakt en morgen gaan we het snijden dus niet in een rol
posted by IngridSaida on 03-11-2005
Alle suggesties van de laatste reacties zijn allemaal goed. Je moet er gewoon ook je eigen fantasie bij gebruiken en dat lukt jullie aardig zie ik. Bedankt allemaal voor jullie goede ideeën…
posted by kadilin on 02-10-2007
lekkere koekjes doen mij denken aan vroeger mijn moeder(nederlandse) maakte die altijd omdat wij in die tijd nog geen oven hadden.In die tijd waren er nauwelijks of geen marokkaanse vrouwen dus ook in Nederland gebruikte men dit recept Kijk eens hoe klein de wereld is
posted by fati03 on 09-10-2007
IngridSaida, fekkas was heerlijk en super makkelijk te maken, dank daarvoor.
posted by wafae_gril on 09-10-2008
MAAR ALS JE DIE CHOCOLADEFEKKAS VAST HOUD DAN GAAT HET ZOWIZOW IN JE HAND SMELTEN TOG DAAROM WIL IK HET NIET PROBEREN
posted by nan_adu on 01-11-2008
Zou het mislukken als ik geen ei zou gebruiken?
posted by moslima1997 on 19-01-2009
lekker hoor maar als ik na die reacties kijk dan zijn die 4 jaar gelden gemaakt woow
posted by lalaaa on 20-01-2009
kan ik de ei vervangen door iets anders ik ben zwanger en wil geen rauwe ei eten en ik kan ook niet wachten naar de zwangerschap om ze te maken gr
posted by leila_85 on 25-09-2009
Salam lalaaa, je kan de ei gewoon weglaten.!! Ik pas het pas geleden gemaakt zonder ei en het is gelukt :).. Extra honing bij toevoegen :)… Succes