Loader

Chocoladebrownies met noten en rozijnen

2005-10-14
  • Servings: 1
  • Prep Time: 5m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.6 / 5)

4.6 5 5
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

5 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

    Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Chocoladebrownies met noten en rozijnen, Roer de eieren met de suiker en vanillesuiker. Voeg de bloem en cacao toe (hoef je niet te zeven) en meng dit, maar niet tot een glad beslag er moeten klontjes in blijven.

Ingredients

  • - 200 gr bloem
    - 300 gr suiker
    - 4 eieren
    - 75-100 gr cacao
    - Handje ongezouten noten, gemalen (ik heb pinda's gebruikt)
    - Handje rozijnen
    - 2 zakjes vanillesuiker
    - 200 gr gesmolten boter
    Voor het garneren:
    - 1 reep melkchocolade
    - Fijngemalen noten

Method

Step 1

Roer de eieren met de suiker en vanillesuiker. Voeg de bloem en cacao toe (hoef je niet te zeven) en meng dit, maar niet tot een glad beslag er moeten klontjes in blijven.

Voeg dan de gesmolten boter toe en meng dit erdoor. Weer niet glad maken. Schep dan de gemalennoten en rozijnen erdoor. Giet het in de ingevette bakvorm en bak 25 minuten in het midden van de oven.

Af laten koelen en bestrijken met de gesmolten chocolade (au-bain-marie smelten met een scheutje olie) en bestrooien met de fijngemalen nootjes. Hard laten worden in de koelkast en in de gewenste vorm snijden.

Ik heb pinda's gebruikt, maar je kan ook walnoten, pecannoten of amandelen nemen. Je kan de bovenkant ook bestrooien met poedersuiker of versieren met bruine en witte chocolade.

De foto is een beetje wazig, moest hem met de webcam maken, omdat mijn ouders de digitale camera mee hebben genomen op vakantie 🙁

Deel dit recept met anderen

Comments (7)

  1. posted by Nacira on 14-10-2005

    Nou meid foto is niet wazig valt mee, en het ziet er heerlijk uit!!

  2. posted by nadia on 14-10-2005

    ik zal zegge dat het heeeel lekker eruit ziet

  3. posted by chefkokkin on 14-10-2005

    Dit ziet er heerlijk uit!

  4. posted by soumiariffia on 15-10-2005

    Waaauw het ziet er verukkelijk uit.. morgen het meteen uitproberen!! bedankt voor het recept.. Boussa

  5. posted by islamia23 on 17-10-2005

    vraagje gaat er geen gist of bakpoeder in???

  6. posted by ellouisa on 17-10-2005

    nee ze blijven heel laag

  7. posted by Missy_sebnia on 23-10-2005

    looks good !!!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.