Loader

Chocoladebroodjes

2010-02-20
  • Servings: 1
  • Prep Time: 2:30 h
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.1 / 5)

4.1 5 10
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

10 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Huisjes van ontbijtkoek

    Huisjes van ontbijtkoek

  • Kleurige kindertaart

    Kleurige kindertaart

  • Kindertraktatie

    Kindertraktatie

  • Kleurige kindertaart

    Kleurige kindertaart

  • Flensjes

    Flensjes

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 300 gram patentbloem
    30 gram suiker
    10gram gist
    150 gram boter
    10cl melk
    2eieren
    1tl zout
    reepjes pure chocolade

Method

Step 1

zeeft het bloem op het werkblad en maak een kuiltje in het midden doe daarin de zout de suiker en de melk, en 1ei meng alles door elkaar verkruimel de gist den doe het in de mensel
kneed het deeg tot het een goed soepel deeg is maak er een groote bal van en laat het rijzen onder een vochtige theedoek (2uurtjes)

stomp het deeg terug en vouw het dubbel en dek het weer en laat het (1uur) in de koelkast

pak de boter en druk het plat in een vorm van een vierkant
rol het deeg tot een vier kant en doe de boter erin
vouw de deeg in drieen
rol het uit en vouw het weer in drieen
en zet de deeg weer 30 min in de koelkast

rol het deeg uit tot een rechthoek en snij hem door het midden de eene lap in 5stuks en de ander ook dan pakje een lapje de doe je er 2reepje chocolade in en rol de lap opdoe het ook met die anderen en leg ze op de bakplaat en bestrijk ze met de andere ei en laat ze weer een uur rusten zo dat de vomule verdubbeld

doe ze dan in de over op 200 graden als je een goeie oven hebt op180graden laat ze niet te donker worden

Eetsmakelijk
bismiallh

het is bij de begin Moeilijk maar ze zijn het waard
mij zoon is er gek op
je krijgt er 10 broodtjes

Deel dit recept met anderen

Comments (5)

  1. posted by azna on 21-02-2010

    nou ik ben het nu aan het proberen wordt vervolgd.

  2. posted by akhiras on 28-02-2010

    is er iemand die het heeft gemaakt?
    laat het anders weten .

    groetjes

  3. posted by juiken on 07-05-2010

    hallo wat is stomp

  4. posted by hammoudi on 24-05-2010

    hoi juiken
    als de deeg is gerijst den wordt ie heel dik en dan maak je van je hand een vuist en dan stomp je het weer in elkaar dus kneden groetjes

  5. posted by Moussie on 29-01-2011

    Ik snap het gedeelte met de boter niet….
    Omdat er geen punten en komma’s staan is het een heel gepuzzel om het recept te begrijpen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.