Chocolade-koffiekoekjes
2013-09-25- Cuisine: Marokkaanse
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 45m
Average Member Rating
(3.7 / 5)
4 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- Dit heb je nodig:
- 125 gram roomboter;
- 100 gram poedersuiker;
- 1 eigeel;
- 200 gram bloem;
- 20 gram oploskoffie;
- vanille;
- chocoladepasta;
- pure chocolade.
Method
Step 1
Zo maak je het:
Mix de roomboter in een kom samen met de poedersuiker tot een romige massa.
Mix er het eigeel, de vanille en de oploskoffie doorheen.
Mix er dan beetje bij beetje de bloem doorheen (het moet een plakkerig deeg worden).
Doe het deeg in een spuitzak met een grote opening en spuit "dotten" van het deeg op een met bakpapier belegde bakplaat.
Bak de koekjes ongeveer 10 minuten in de oven op 180 graden.
Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
Besmeer de onderkant van 1 koekje met wat chocoladepaste en plak een ander koekje daar op.
Smelt wat pure chocolade au bain marie of in de magnetron.
Doe dat in een klein puntzakje en versier de koekjes met de gesmolten chocolade.
Bestrooi op het laatst met wat poedersuiker.
posted by bint abdullah on 30-04-2014
Er moet wel bij gezegd worden dat het handig is om de koffie eerst op te lossen, bijvoorbeeld in de vanille. Ook wordt er niet gezegd hoeveel vanille er gebruikt moet worden. Overigens is 20 gram koffie niet te veel voor deze hoeveelheid deeg?